Hlavní obsah

Další ztrátu si nepřipouštíme, naznačuje odhodlání liberecký Vácha

Tři dny po fiasku reprezentačního „áčka“ s Litvou pokračuje už v pátek fotbalová Gambrinus liga. Nabízí souboj celků zůstávajících v dosavadním průběhu sezóny hodně za očekáváním. Liberecký záložník Lukáš Vácha věří, že se mu podaří herně navázat na svoje vystoupení z reprezentační „jedenadvacítky“ právě v ostře sledovaném duelu s Ostravou. „Oba týmy na tom nejsou dobře a potřebují body. Další domácí ztrátu si ale nepřipouštíme,“ vyhlašuje mladý středopolař.

Foto: Milan Malíček, Právo

Záložník Slovanu Liberec Lukáš Vácha

Článek

Máte za sebou dva zápasy za tým do 21 let v rychlém sledu a už v pátek vás čeká další prvoligové utkání v dresu Liberce. Necítíte únavu?

Ani ne. Stejně jako já jsou na tom kluboví i reprezentační spoluhráči Radek Dejmek a Marcel Gecov. Už jsme po návratu z národního týmu měli s týmem rehabilitační trénink a chystáme se na zápas.

Jste zdravotně v pořádku?

Mám trochu nakopnuté lýtko, ale jsou to drobnosti a do pátečního večera by to mohlo být v pohodě.

Budete mít proti Ostravě, kde jste také působil, zvýšenou motivaci?

V Baníku jsem byl jen krátce, ale chci se proti němu samozřejmě vytáhnout.

V čem spatřujete hlavní důležitost zápasu?

Oběma soupeřům se na podzim moc nedaří. Ale jsme v tabulce o pár příček a dva body výš než předposlední Ostrava a v případě vítězství bychom se od ní ještě více odpoutali.

Jak jste vůbec spokojen s podzimní bilancí Liberce?

Zatím vůbec. Pochopitelně jsme chtěli získat víc bodů, než jsme vybojovali. Nejbližším úkolem proto je vyhrát a posunout se o kousek nahoru.

Reklama

Související témata: