Hlavní obsah

S tak slabým soupeřem už asi hrát nebudeme, míní trenér Ústí Habanec

TEPLICE

V nelichotivé situaci se ocitli fotbalisté Ústí nad Labem. Po devátém kole Gambrinus ligy klesli na předposlední místo v tabulce. A to i vinou „domácí“ remízy 1:1 s Českými Budějovicemi na teplickém stadiónu. Není divu, že trenér Svatopluk Habanec má z toho plnou hlavu starostí.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Trenér Svatopluk Habanec.

Článek

„Jsem zklamaný, protože se soupeřem v tak špatné formě, jako byly Budějovice, už asi hrát nebudeme. Celý týden jsme se zbavovali deky po debaklu v Plzni, přesto jsem věřil, že vyhrajeme,“ líčil Habanec.

„Po vedoucím gólu do budějovické sítě se naši hráči ale zbytečně zatáhli. Hosté kromě akce při vyrovnávací brance přitom nic nepředvedli. Prostě jsme měli zvítězit, ale bohužel nejsme schopni proměnit jasné gólové příležitosti. Když Volek, Jindráček a další hráči zahodí takové šance, jaké si vypracovali, nemůžeme pomýšlet na tři body“ dával najevo nespokojenost ústecký kouč.

Nejvíc mu vadily nepřesnosti v souhře. Ale ty byly na obou stranách. „Přihrávali jsme soupeři, on naopak nám,“ kroutil hlavou.

Ústí má po devíti kolech devět bodů. „Když jsme zvládli nedávný zápas s Bohemians 1905, měli jsme si poradit i s Jihočechy. Moc jsem si přál, aby těch bodů bylo aspoň o dva více. Už proto, že teď máme před sebou těžkou sérii - v Hradci Králové, v Jablonci a se Slavií,“ zdůraznil Habanec.

Dobře ví, že v boji o záchranu bude hrát roli každý výsledek ohroženého mužstva. „Spoléhali jsme na spřátelené Teplice, že budou porážet naše konkurenty ze spodku tabulky. Ale Tepličtí doma nezdolali Příbram, Budějovice ani Brno, což nám v celkovém důsledku ublížilo. Kdyby zmíněné celky vyšly v Teplicích naprázdno, měly by méně bodů, než my,“ zafilozofoval Habanec.

Šilhavý je naopak spokojen

České Budějovice přijely k zápasu s Ústím po dvou porážkách. „Ale nedalo se mluvit o krizi. Vyučila nás jen vedoucí Plzeň, která je kvalitativně jinde, než většina ostatních celků. A pak jsme prohráli na Slovácku, což není propadák. S výsledkem proti Ústí jsme samozřejmě spokojeni. Je to plus do tabulky pravdy,“ hodnotil trenér Jaroslav Šilhavý. „Stálo při nás i štěstí, když brankář Kučera měl dobře postavené tyče. Ani za nepříznivého stavu jsme to nezabalili,“ připomněl kouč.

Brankář Pavel Kučera uznal, že jeho tým vydřel šťastný bod: „Ústí bylo lepší na počet šancí. Při jedné z nich mě zastoupil na čáře Roman Lengyel, který odvrátil do branky směřující míč hlavičkou aspoň na břevno. V prvním poločase jsme mohli prohrávat 0:3 nebo 1:3 a ani bychom se tomu nedivili. Druhá půle vyzněla vyrovnaně.“

 

Reklama