Hlavní obsah

S premiérou jsem spokojený, liboval si Breznaník po příchodu do Liberce

LIBEREC

Zbrusu novou posilu představil fotbalový Slovan Liberec v ligovém duelu se Zbrojovkou Brno (3:1). Na levém okraji středové řady Severočechů podal výborný výkon 24letý slovenský záložník Michal Breznaník, který do týmu přišel ve čtvrtek ze Slovanu Bratislava. „S premiérou jsem velmi spokojený,“ svěřil se po svém úvodním představení v české lize.

Foto: Josef Pešout, Právo

Michal Breznaník přišel do libereckého Slovanu z bratislavského.

Článek

Můžete přiblížit, proč jste překvapivě ukončil svoje působení v bratislavském klubu? Moje problémy začaly červenou kartou při zápase 4. předkola Evropské ligy ve Stuttgartu. Po mém vyloučení po druhé žluté kartě jsme ztratili slibný náskok 2:0 a vypadli jsme z pohárové Evropy. Vedení bratislavského Slovanu mě přeřadilo do „béčka“. Trenér mě už v „áčku nechtěl. Cítil jsem, že bude lepší, když odejdu. V Bratislavě mě vyměnil na stejném postu záložník Žofčák ze Sparty. Nemluvili jsme spolu, ale přeju mu, ať se mu daří.

Zamířil jste na sever Čech. Jak se to zrodilo? Měl jsem víc nabídek, ale liberecká byla nejlukrativnější. Nebylo nad čím váhat.

Debut vám vyšel proti Brnu dokonale... Jsem rád, že jsem Liberci pomohl. Z rohu jsem nahrával na první gól a pak jsem měl po Štajnerově přihrávce obrovskou šanci. Škoda, že z toho nebyla branka. Ale to bych toho asi chtěl moc, vždyť jsem s týmem stihl jen dva tréninky.

S čím jste šli do druhého poločasu? S cílem dát co nejdříve druhý gól, což se nám povedlo.

První dojmy z Liberce? Myslím, že je tady pracovitý kolektiv s výbornými ofenzivními hráči jako jsou Štajner, Nezmar, Kerič. Zamlouvá se mi i liberecké publikum, které mě při střídání pět minut před koncem vytleskalo.

Co čekáte od české ligy? Tabulka je nabitá. Těším se nejen na příští kolo v Teplicích, ale i na zápas se Spartou, který hrajeme v Liberci asi za měsíc.

Reklama

Související témata: