Hlavní obsah

Blažek s Řepkou si nadávali, Sparta zachránila jen remízu

Předvedl několik dobrých zákroků, inkasovaný gól však vzal na sebe. Fotbalová Sparta ukončila svoji vítěznou sérii a brankář Jaromír Blažek musel být rád, že jeho tým v domácím duelu 10. kola Gambrinus ligy zachránil alespoň remízu 1:1 s Mladou Boleslaví. „Do utkání jsme vstoupili takovým hurá fotbalem. Sami jsme dali soupeři otěže zápasu do rukou,“ mračil se gólman.

Foto: Petr Horník, Právo

Brankář Sparty Jaromír Blažek.

Článek

Po vítězném derby na Slavii je remíza s Mladou Boleslaví určitě zklamáním.

Po špatné první půli to až takové zklamání není. Až ve druhém poločase jsme začali hrát a šli za vítězstvím. Otočit zápas se nám ale nepodařilo, stačilo to jen na vyrovnání.

To vás Boleslav tak zaskočila?

Hlavně my jsme měli hrát úplně jinak. Do utkání jsme vstoupili takovým hurá fotbalem. Sami jsme dali soupeři otěže zápasu do rukou.

Však jste si v prvním poločase zachytal...

To je pravda. Jenže góly padají po chybách, a já jednu udělal. Klukům jsem nepomohl. Historie se neptá na chycené šance, ale na góly.

Chybu berete na sebe, asistoval vám však také stoper Řepka, s nímž jste se pak pořádně dohadoval...

Ani nevím přesně, co jsme si říkali. Asi jsme si nadávali (smích). Po rohu jsem si zakřičel, že míč mám. Tomáš šel do balonu taky, ale jak jsem zařval, tak se ohnul. Já v poslední chvíli zpanikařil a chtěl míč vyboxovat. To byla chyba...

Hrál se otevřený fotbal. Třeba vám diváci ztrátu bodů prominou.

Těžko říci. Ale je pravda, že zápas nabídl dobrou atmosféru, spoustu šancí i dva góly, takže z tohoto pohledu si fandové stěžovat nemohou.

Jak se mužstvu po remíze s Mladou Boleslaví poletí do Moskvy ke čtvrtečnímu utkání Evropské ligy s CSKA?

Myslím, že v dobré náladě. Nad Palermem jsme doma vyhráli a vkročili do Evropské ligy dobře. Jsou to dvě různé soutěže, domácí ligu bych od tohoto oddělil.

Reklama

Související témata: