Hlavní obsah

Klokani prohráli v Mladé Boleslavi gólem z penalty v nastaveném čase

PRAHA

Brněnská mizérie pokračuje. V 11. kole Gambrinus ligy prohráli fotbalisté Zbrojovky doma s nováčkem z Hradce Králové 1:2 a zůstávají poslední. O import bodů do východních Čech rozhodl dvěma trefami Dvořák. Jablonec porazil v severočeském derby Ústí 2:0, Mladá Boleslav pak Bohemians 3:2, když rozhodující gól vstřelil v nastaveném čase Řezníček z penalty. Klokani přitom v utkání dvakrát vedli!

Foto: Igor Šefr, ČTK

Hradecký Tomáš Rezek (vlevo) bojuje o míč s brněnským Janem Trousilem.

Článek

Brnu začátek zápasu s nováčkem z Hradce Králové vyšel. Už po deseti minutách se po Doškově přiťuknutí opřel do míče Rýdel a brankář Hanuš neměl nárok. Votrokům trvalo půlhodiny, než se probrali, ale ve 30. min. předvedli rychlou, jednoduchou akci, Fischer nacentroval a Dvořákovi stačilo nastavit nohu, aby vyrovnal.

Po změně stran sice domácí přidali a snažili se strhnout vedení na svou stranu, jenže po hodině hry udeřil znovu Dvořák a votroci na Moravě vedli. Lejsal totiž vyrazil nepříliš nebezpečnou střelu Fischera jen před sebe a Dvořák pohodlně skóroval. V hodně nervózním závěru domácí vyloženě zpanikařili, ani vůli bojovat v sobě nenašli, takže si šanci nevytvořili a s Hradcem Králové prohráli. V tabulce tak zůstali s 9 body poslední.

 Mladá Boleslav  hostí klokany, Jablonec Ústí

Jiné starosti má Mladá Boleslav, která se drží jen tři body za Olomoucí a Spartou. Po třech remízách však chtějí Středočeši konečně vyhrát. Klokani ovšem začali výborně a už ve 4. min. šli zásluhou Hartiga do vedení. Domácím se povedlo vyrovnat až po půlhodině zásluhou Mendyho. Jenže Pražané byli namlsaní, Hartig při mimořádné střelecké chuti, což potvrdil druhým gólem v 41. min. Po změně stran mohl definitivně rozhodnout Nešpor, ale šancí pohrdl, takže Řezníček vyrovnal. A v nastaveném čase pak obrat dokonal... Brankář Sňozík fauloval Chramostu, sudí nařídil penaltu a Řezníček vstřelil vítězný gól

V severočeském derby v Jablonci začali hosté z Ústí nebojácně, ale ve 22. min. je zmrazil inkasovaný gól. Jablonský nacentroval a hlavičkující Pekhart dostal Jablonec do vedení. A když hned po přestávce přidal Pekhart druhou branku, bylo o osudu severočeského derby rozhodnuto.

Gambrinus liga - 11. kolo
Pátek
Slavia - Plzeň 0:1
Branku: 17. Rezek z penalty
Sobota
Příbram - České Budějovice 2:0
Branky: 59. Pleško, 90. Šlapák.
Teplice - Liberec 1:0
Branku: 8. Kalivoda z penalty
Ostrava - Slovácko 2:1
Branky: 26. Nevés z penalty, 73. Varadi - 49. Reinberk
Neděle
Brno - Hradec Králové 1:2
Branky: 10. Rýdel - 30. a 59.  Dvořák
Jablonec - Ústí nad Labem 2:0
Branky: 22. a 46. Pekhart
Mladá Boleslav - Bohemians 3:2
Branky: 30. Mendy, 68.a 90.+2. z penalty Řezníček - 4. a 41. Hartig

Reklama

Související témata: