Hlavní obsah

Alespoň Kisel ve Slavii září, ze záložníka je kanonýr

PRAHA

Těžko se příznivcům červenobílých v krušných časech hledají kladní hrdinové. Záložník Karol Kisel je momentálně největším z nich. Když si to dlouholetý sparťan v létě namířil z Austrálie rovnou do tábora největšího rivala, čekalo se od něj cokoliv, jen ne kanonáda. A přece právě on fotbalovou Slavii střelecky táhne. Ke čtyřem trefám v lize přidal další dvě, jimiž v poháru vyřadil Ústí nad Labem.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Slávista Karol Kisel hlásí tuplovanou porci gólů, kterou si připsal v pohárovém duelu s Ústím nad Labem.

Článek

Nebýt jeho gólů, dřepěla by Slavia už dávno na samém ligovém dně. A zřejmě by vyhučela z Ondrášovka Cupu, protože úterní pohárový postup přes Ústí nad Labem (3:2) režíroval Karol Kisel dalšími dvěma trefami. Sešívaní tak konečně přerušili sérii porážek a mohou doufat, že se alespoň v závěru podzimu zmátoří.

„Mohli jsme dát mnohem víc gólů, ale buďme rádi i za ty tři. Od toho se určitě musíme odrazit. Věřím, že když se nám bude dařit takto dál, tak přijde určitě i vítězství v lize,“ doufá rtuťovitý záložník.

Na mysli má hned nejbližší zápas - znovu s Ústím, tentokrát v neděli v Teplicích, kde ligový nováček nalezl azyl. Slavia je v tabulce čtrnáctá, Ústí se stejným bodovým ziskem patnácté, takže půjde o důležitý únik z pásma sestupu. A Kisel bude coby záložník v klíčové bitvě vystupovat jako bezkonkurenčně nejlepší střelec svého týmu.

„Samozřejmě že jsem za to rád a moc si toho vážím. Mám kolem sebe dobré spoluhráče, kteří mi umějí nahrát. Jsem rád, že mi to tam padá. Budu se to snažit udržet.“

Kisel je natolik dobře naladěný, že když v úterý došel pro penaltu, vzal si míč a sám ji proměnil. „Věřil jsem si. Jsem tady jeden z nejzkušenějších hráčů, takže si myslím, že právě tyto věci by měly být na těch zkušenějších a tedy i na mně.“

Alespoň na někoho se nový kouč Michal Petrouš může spolehnout...

Reklama

Související témata: