Hlavní obsah

Exsparťan Grigar vychytal letenské kanonýry a Teplice vyhrály

PRAHA

Teplický gólman Tomáš Grigar je po sobotě černou můrou sparťanských střelců. Sedmadvacetiletý brankář přispěl vynikajícím výkonem k tomu, že Severočeši si odvezli na Stínadla všechny tři body. Jeho mohly těšit o to víc, že za trenéra Bílka byl na Letné nějaký čas i jedničkou a se Spartou získal tolik ceněný double. Nakonec ho ale klub prodal do Teplic. Teď bývalým spoluhráčům pořádně pokazil cestu za titulem.

Článek

Jak jste si na Letné zachytal?

Bylo to dobrý. Práce jsem měl dost, ale důležité je, že jsme nedostali gól.

Které okamžiky pro vás byly v utkání nejtěžší?

Když v úvodu druhé půle dostal Bony Wilfried míč pod sebe, ale o centimetry k němu ve skluzu nedojel včas. S tím bych už nic neudělal.

Co Sionkova střela do horního růžku brány. Ta vás nevyděsila?

V tu chvíli jsem měl štěstí, že mi míč doslova olízl prsty a skončil jen na spojnici břevna s tyčí.

Hřeje vás vítězství na Letné víc, protože jste tady chytal a dokonce získal i mistrovský titul?

Je to moje první vítězství s Teplicemi na Letné, takže jsem za ně moc rád. Tři body odtud mají vždycky velikou cenu.

Vzpomněl jste si na léta strávená na Letné?

O tom, že jsem za Spartu chytal, jsem rozhodně nepřemýšlel. Až na několik měsíců jsem toho v bráně Sparty v lize tak moc neodchytal.

Sice jste většinu zápasu odbránili, ale vypadali jste hodně sebevědomě...

Nám hodně pomohla dvě domácí vítězství v řadě. Na Letnou jsme přijeli uvolnění, neměli jsme tu co ztratit. Před zápasem bychom brali remízu, ale takhle je to určitě mnohem lepší. Tohle je úplně super.

Přijeli jste na Letnou vyloženě bránit bod?

Tady se pouštět do nějakého velkého útočení by mohlo taky znamenat sebevraždu. Přijeli jsme poctivě bránit a využít každé možnosti k výpadům. Těch jsme měli poměrně dost a dva skončily gólem. Co si víc přát... Po vedoucí brance jsme se sice víc zatáhli, ale rozhodně ne tolik, abychom se nechali zamknout ve vlastní šestnáctce a čekali, kdy to tam Spartě spadne. Naopak jsme vítězství ještě pojistili.

Útočíte na přední příčky tabulky. Může se opakovat loňský výborný podzim?

Ligu vede suverénně Plzeň, tu teď už nepředstihneme. Nejde o to, abychom měli skvělý podzim, ale aby bylo z čeho se radovat na konci sezóny.

Reklama

Související témata: