Hlavní obsah

Vítězná série Plzně skončila v Boleslavi, Ústí veze bod z Příbrami

PRAHA

Podzimní vítězná série fotbalistů Plzně se zastavila na čísle jedenáct. Dvanáctý soupeř v řadě - Mladá Boleslav - byl v sobotu nad síly jasného ligového lídra, který v parádní ofenzivní podívané podlehl 3:4. Na opačném konci středních Čech si Příbram nedokázala poradit s nováčkem z Ústí nad Labem a oba soupeři získali po bodu za bezbrankovou remízu.

Foto: Břetislav Fiala, ČTK

Autor druhého gólu Boleslavi Adrian Rolko (dole) se raduje se spoluhráči.

Článek

Plzeň na úvod podzimu získala jen bod v duelu s Olomoucí, od té doby si držela stoprocentní bilanci. A hořkost porážky Západočeši v lize okusili naposled loni v dubnu - rovněž s mužstvem z Hané. Na loňské vystoupení v Mladé Boleslavi družina trenéra Vrba raději nevzpomínala - v březnovém 22. kole tam totiž podlehla 0:4.

V sobotu ale vzpomínky začaly ožívat, krátce po půlhodině hry totiž Západočeši prohrávali už o dvě branky. Ještě před přestávkou ale Petržela vstřelil kontaktní gól a nic nebylo ztracené. Víc ale hostům nebylo přáno a ve zbytku zápasu tahali stále za kratší konec.

V 59. minutě vedli domácí opět o dvě branky, když Táborský bez potíží proměnil nařízenou penaltu. Vzápětí sice po Horváthově centru do šestnáctky snížil Rada, za moment ale Boleslav vedla znovu o dvě branky, když po rohu zakončoval Dimitrovski. Naději Plzně ještě vykřesal Rajtoral, vyrovnávací branku se už ale Západočechům vstřelit nepodařilo.

Plzeň i přes porážku zůstává neohroženým ligovým vládcem s 34 body. Druhé Teplice ztrácejí deset bodů, Mladá Boleslav je aktuálně třetí s jedenáctibodovou ztrátou. O další bod zpět jsou Olomouc a Sparta, které však mají utkání 13. kola před sebou.

Defenzíva Ústí slavila úspěch

V prvním sobotním utkání se proti sobě postavily celky se zcela odlišnými starostmi, než mají v Plzni a Boleslavi. Třináctou Příbram dělily od posledního Brna čtyři body a předposlední Ústí zaostávalo za středočeským klubem jen o dva body. Domácí se představili svým fanouškům poprvé pod vedením nového kouče Romana Nádvorníka, dvěma tisícům fanouškům ale mnoho radosti neudělali.

Příbramští totiž popáté v sezóně nedokázali vstřelit na vlastním hřišti branku a nakonec museli skousnout dělbu bodů za bezbrankovou remízu. Hráči Ústí byli naopak spokojení, do Příbrami přijeli s defenzivní taktikou a bod z venku je pro cenný.

Gambrinus liga - 13. kolo
Pátek 22. října
Teplice - Hradec Králové 2:1on-line
Sobota 23. října
Příbram - Ústí nad Labem 0:0on-line
Mladá Boleslav - Plzeň 4:3on-line
Branky: 20. Chramosta, 33. Rolko, 59. Táborský z pen., 70. Dimitrovski - 38. Petržela, 61. Rada, 86. Rajtoral.
Neděle 24. října
14:30 Brno - Slováckoon-line
17:00 Baník Ostrava - Jablonec (Sport2)on-line
17:00 Olomouc - Bohemians 1905on-line
18:00 Slavia Praha - Č. Budějoviceon-line
Pondělí 25. října
18:00 Liberec - Sparta Praha (ČT2)on-line

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.