Hlavní obsah

Kweuke se trefil a Sparta klokany v derby porazila, Slavia veze bod z Příbrami

PRAHA

Dva duely nabídl sobotní program 14. kola fotbalové Gambrinus ligy. Slavia se před týdnem dočkala první výhry po osmikolovém půstu, teď přivezla bodík zvenku. V Příbrami uhrála remízu 1:1, takže oba týmy zůstávají v tabulce v těsném kontaktu. Večer se hrálo v Edenu derby mezi Bohemians 1905 a Spartou. Letenští byli po celý zápas aktivnější a díky trefě svého nejnebezpečnějšího hráče Kweukeho vyhráli 1:0.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Zleva Pavel Lukáš z Bohemians a Léonard Kweuke ze Sparty.

Článek

Situace fotbalistů Slavie je stále složitá, ale pomalu se zlepšuje. Před týdnem přerušili dlouhou sérii osmi kol bez vítězství a doufali, že výrazná výhra 4:0 nad Českými Budějovicemi je nakopne k lepším výsledkům. Pražané se v Příbrami pořádně ani nerozkoukali - a už prohrávali. Důrazný Klesa se prosadil hned v 7. minutě, takže červenobílé čekalo dobývání domácí branky.

Co se Slavii nepovedlo do přestávky, zvládla v nástupu do druhého dějství. Domácí nechali neobsazeného Horu a mladík vlastně první velkou šanci sešívaných hned proměnil ve vyrovnávací gól. Skóre se už do konce zápasu nezměnilo, takže Slavia si připsala bod zvenku. Hodně cenný, neboť Příbram má zatím stejné starosti jako Petroušův tým a zůstala tak o bod za Slavií.

Sparta nastoupila v Edenu do derby s Bohemians bez svého kanonýra Wilfrieda. Lehce zraněný útočník po utkání v Liberci moc netrénoval, a tak zůstal jen na lavičce a jeho místo v základní sestavě zaujal Kweuke. Právě kamerunský obr byl v prvním poločase nejblíže gólu, hned dvakrát však jeho pokus zastavilo břevno. Naopak klokani se málem radovali po kousku sparťana Pamiče, který v tísni nečekaně prudce vypálil na vlastní branku a donutil spoluhráče Blažka k pořádnému skoku.

Obhájce titulu byl i po přestávce aktivnější a v 55. minutě se dočkal gólové odměny. Z levé strany přesně odcentroval Podaný a Kweuke korunoval svůj snaživý výkon vydařenou hlavičkou. Byla to trefa vítězná, takže Spartě se o něco lépe pojede ke čtvrtečnímu utkání Evropské ligy do Lausanne.

Program 14. kola
Pátek
Viktoria Plzeň - FK Teplice 4:2
Branky: 8. a 81. Petržela, 33. Bystroň, 57. Rezek - 59. Matula, 84. Vondrášek
Sobota
16:00Příbram - Slavia 1:1on-line
Branky: 7. Klesa - 50. Hora
18:20Bohemians 1905 - Sparta 0:1on-line
Branka: 55. Kweuke
Neděle
15:00České Budějovice - Brnoon-line
15:00Ústí nad Labem - Ostravaon-line
15:00Hradec Králové - Olomoucon-line
17:00Slovácko - Liberecon-line
Pondělí
18:00Jablonec - Mladá Boleslavon-line

Reklama

Související témata: