Hlavní obsah

Pohoršili jsme si v boji o záchranu, ví ústecký Habanec

ÚSTÍ NAD LABEM

Po plzeňském debaklu 0:7 potkala ústecké fotbalisty v lize další pohroma. „A to jsme šli do zápasu s Ostravou s jasným cílem bodovat, abychom si nějakým způsobem vylepšili postavení v tabulce. Místo toho jsme si zase pohoršili v boji o záchranu,“ byl zklamaný trenér Svatopluk Habanec po porážce 0:4.

Foto: Miroslav Rada, ČTK

Trenérská lavička nováčka soutěže Ústí nad Labem - zleva lékař Vladimír Pavlov, trenér Svatopluk Habanec a asistent trenéra Jan Poštulka.

Článek

„Prvních třicet minut z naší strany, to bylo zoufalství. A čtvrtému gólu předcházela fatální chyba Janů a brankáře Nováka, kteří mezi sebou asi špatně komunikovali. Na rozdíl od zápasu v Plzni jsme si byli schopní po přestávce vytvořit gólové příležitosti. Doplatili jsme však na zbrklost a nezkušenost, což platilo hlavně pro Veverku,“ rozebíral kouč nováčka.

Habanec si uvědomoval tíživost situace, do níž se Ústečtí dostávají. „Někteří soupeři se nám bodově vzdalují poté, co v tomto kole vyhrály Hradec Králové, České Budějovice i Liberec. Takže domácí ztráta je dvojnásobná,“ spočítal si trenér.

„Neuvěřitelný zápas,“ hlesl po prohře s Ostravou gólman Radim Novák. Ten musel mezi tyče poté, co ostravský Baník zakázal start ve vzájemném utkání Bučkovi, jenž v Ústí hostuje a byl v poslední době brankářskou jedničkou Severočechů.

„Z prvních tří střel jsem dostal tři góly. Těžko se s tím dalo něco dělat. Přitom jsme si říkali, že budeme hrát zezadu a čekat na chyby soupeře. Jenže Ostravští všechna naše zaváhání trestali,“ líčil Novák.

Kuriózní byl zmíněný čtvrtý gól v ústecké síti. „Zařval jsem si, ale bohužel Tomáš Janů to vzal na sebe. A když už se k míči dostal, měl ho odkopnout pořádně,“ pokrčil rameny gólman.

„Podali jsme výkon, jakým se nedalo vzdorovat. Těžko můžeme Baník přehrát kvalitou, ale o to víc jsme měli bojovat, což jsme neudělali. Za stavu 0:3 jsme měli šance, jenže za takové situace to už bylo o ničem,“ klopil zrak Novák.

V příštím kole jede Ústí k televiznímu zápasu na Spartu. „Hrát se dá s každým, ale za předpokladu, že se vydáme na sto dvacet procent,“ dodal ústecký gólman.

Reklama