Hlavní obsah

Pekhart: Střelecká bilance mě těší, ale nad Boleslaví jsme měli vyhrát

JABLONEC

Vynikající střelecká forma zdobí v poslední době jabloneckého fotbalového útočníka Tomáše Pekharta. Svým gólem do sítě Mladé Boleslavi ve včerejší dohrávce 14. kola Gambrinus ligy zařídil domácím alespoň remízu 1:1 a celkově se trefil na podzim v lize podeváté, z toho šest branek dal v posledních čtyřech kolech.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Tomáš Pekhart se raduje z gólu

Článek

A Pekhartovu statistiku zvýrazňuje i fakt, že se trefil pokaždé v sedmi minulých soutěžních zápasech, do nichž nastoupil. Kromě ligy se střelecky prosadil i v dresu reprezentační „jedenadvacítky“ v obou barážových duelech o ME proti Řecku a také v domácí pohárové soutěži na hřišti HFK Olomouc.

Po zápase s Boleslaví ale moc nezářil. „Nechali jsme si utéct začátek, kdy jsme už ve čtvrté minutě dostali hloupý gól. Chtěli jsme rychle vyrovnat, což se nám povedlo, ale na vítězství jsme nedosáhli. Je to škoda, protože jsme si věřili, že bychom mohli získat tři body, které by nás přiblížily ještě více k popředí tabulky,“ uvažoval Pekhart.

A jak viděl svůj gól? „Povrch byl hodně mokrý, a tak jsme se říkali, že budeme častěji střílet z různých pozic. Když se balón sveze, tak je nevyzpytatelný. I náš gólman Míša Špit měl s ním při rozcvičce problémy. Tak jsem zkusil vystřelit levou nohou z dálky a myslím, že míč skočil gólmanovi na nějakém drnu a skončil v bráně. Možná kuriózní gól, ale zaplaťpánbůh za něj,“ líčil jablonecký střelec, který znamenal pro boleslavskou defenzivu neustálou hrozbu.

„Jsem rád, že mi to tam padá, jenže ke spokojenosti chyběla ještě jedna branka našeho mužstva. Na druhou stranu musím uznat, že hosté byli ve druhém poločase nebezpeční a po centrech Mendyho ohrožovali naši šestnáctku,“ hodnotil Pekhart.

Autorem gólu Středočechů byl Jakub Řezníček, který se trefil na podzim v lize potřetí.

V Jablonci skóroval z první střely na branku v zápase. „Alex Mendy potáhl míč po straně a pak mi dobře přihrál, míč jsem si zpracoval mezi stopery a se štěstím jsem prostřelil gólmana. Ale vedení jsme měli déle udržet, ne jen pět minut. Myslím, že jsme mohli bodovat naplno, takže po remíze nijak nejásáme,“ vykládal mladoboleslavský útočník.

Sestava 14. kola podle Sport.cz
Daněk (Ostrava) - Rajtoral (Plzeň), Chleboun (Hradec Králové), Limberský (Plzeň) - Petržela (Plzeň), Horváth (Plzeň), Bosančič (Liberec), Koukal (Ostrava), Poděbradský (Hradec Králové) - Kweuke (Sparta), Řezníček (Mladá Boleslav).

Reklama

Související témata: