Hlavní obsah

Hartig nahrál na gól a pak se bál

PRAHA

Dvě tváře ukázal v nedělním duelu Bohemians 1905 s Hradcem Králové v Edenu domácí Lukáš Hartig. Nejprve přihrál na jediný a tudíž vítězný gól Milanu Škodovi, ale krátce na to tým oslabil zbytečným vyloučením.

Foto: Milan Malíček, Právo

Radost fotbalistů Bohemians 1905.

Článek

„Tu závěrečnou čtvrthodinu jsem strašně protrpěl. Bál jsem se, aby kluci neinkasovali a nepřišli jsme o tři cenné body. Moc jsme je potřebovali, protože nám dávají teď větší klid před zápasem s Plzní a zimní přestávkou,“ přiznal po utkání Lukáš Hartig. Ke svému vyloučení dodal: „Nebyl to nijak brutální faul. Šel jsem po míči, chtěl jsem u něj být dřív, než gólman Lindr. Nestihl jsem to a on situaci ještě trochu přihrál, ale netvrdím, že to nebylo na žlutou. Víc mě mrzí ta první žlutá, která byla za zbytečné řeči, tu jsem si měl odpustit,“ zpytoval svědomí Hartig.

Pod vítězstvím Bohemians je podepsaný střelec Milan Škoda, který se trefil ve čtvrtém z pěti posledních zápasů. „Dostal jsem dobrý centr, nebyl problém se podívat a uklidit míč do branky. Nikdo mě neatakoval,“ říkal s úsměvem, jako by střílení branek bylo to nejednodušší na světě. „Podstatné je, že jsme vyhráli,“ zdůraznil.

Se třemi body byl spokojený i kouč Pavel Hoftych. „Po výhře v Teplicích jsme chtěli porazit Hradec, abychom se dostali před něj. Lehce se to řekne, ale oni hrají velmi nepříjemný fotbal a nám chyběl v první půli hlavně důraz. V kabině jsme si to o poločase rozříkali a výkon se pak zlepšil. Jeho důsledkem byla Škodova branka. Při závěrečném tlaku Hradce pak mohl po brejku přidat ještě jednu. Víme, o co hrajeme a tohle vítězství je pro nás moc cenné,“ liboval si kouč.

Na Hartiga se zlobit nebude

Na Hartiga se prý zlobit nebude. „Zbytečná byla opravdu ta jeho první žlutá karta. Druhá vyplynula ze situace. On už se klukům v kabině omlouval a sliboval jim tataráka. On nejí kuřata, živí se krvavým masem, takže aby z toho taky něco měl,“ říkal Hoftych s úsměvem.

Vrásky mu dělá zranění kotníku Martina Nešpora, který na trávníku nevydržel ani deset minut. Na nedávno operovaný kotník dostal sádru a až po týdnu se ukáže, zda nebude nutný další chirirgický zákrok. Královehradečtí fotbalisté odcházeli z Edenu hodně smutní. „Je to strašná škoda, vlastně jsme prohráli kvůli jedné chybě. Touhle prohrou jsme se dostali do přímého boje o ligové bytí či nebytí. Zápas jsme měli zvládnout líp. Bodovat se tu dalo,“ přiznal Jiří Podebradský.„Až do té branky jsme byli lepší, škoda nevyužitých šancí“ dodal sklesle.

Také kouč Václav Kotal konstatoval, že jeho svěřenci měli minimálně na bod. „Bohemians byli zkrátka efektivnější. Pokud chceme v takovém utkání uspět, pak musíme alespoň trefit branku. To se nám tentokrát prakticky nepodařilo, i když šancí jsme měli na několik zápasů,“ zlobil. „Musíme za týden porazit Slovácko, abychom si bodově polepšili a mohli přezimovat v klidu. Určitě nemám obavu z toho, že jsme v přímém sestupovém ohrožení, protože v obdobné situaci je víc týmů,“ odmítl strach z boje o záchranu Kotal.

Reklama