Hlavní obsah

Disciplinárka bude řešit výtržnosti při duelu Slovácka se Spartou

PRAHA

Disciplinární komise fotbalového svazu zahájila řízení se Slováckem a Spartou kvůli výtržnostem, které provázely jejich vzájemné utkání v 16. kole první ligy. Domácím hrozí trest proto, že podle komise nezvládli pořadatelskou službu, a Pražanům kvůli řádění jejich fanoušků v sektoru pro hosty. Disciplinární řízení čeká i pražskou Slavii po duelu s Ostravou ze stejného důvodu jako Slovácko. Po dnešním zasedání disciplinárky to oznámil její mluvčí Jaroslav Kolář.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Disciplinárka bude řešit výtržnosti při duelu Slovácka se Spartou

Článek

Při utkání Slovácka a Sparty vandalové z řad hostujících příznivců ničili tribunu a sociální zařízení v jejích útrobách a zakročit proti nim musela policie. Slovácko vyčíslilo škodu asi na 50 tisíc korun. Ani Slavia podle komise nezajistila dostatečnou pořadatelskou službu v duelu s Ostravou, protože fanoušci během zápasu na tribunách používali zakázanou pyrotechniku.

Hartig si dvakrát nezahraje

V první lize si dvakrát nezahraje útočník Bohemians 1905 Lukáš Hartig za vyloučení v utkání s Hradcem Králové. Trest na jeden zápas dostal plzeňský obránce Jakub Navrátil, který nedohrál duel s Libercem po dvou obdržených žlutých kartách.

Po čtyřech nasbíraných kartách už skončil fotbalový podzim pro dalších třináct hráčů. V 17. kole se neobjeví ostravští Tomáš Marek s Adamem Varadim, slávista Jakub Hora, trio Petr Johana, Jakub Řezníček a Tomáš Fabián z Mladé Boleslavi, olomoučtí obránci Aleš Škerle s Michalem Vepřekem, jablonecký kanonýr Tomáš Pekhart, Lukáš Pleško a Michal Macek z Příbrami, teplický Milan Matula a Václav Ondřejka ze Slovácka.

Ve druhé lize budou za stejný prohřešek pykat Ezequiel Rosendo z Mostu a David Pavelka ze sparťanské rezervy. Mostecký klub musí zaplatit 15 tisíc korun za nedostatečnou pořadatelskou službu při zápase s Třincem, pětitisícovou pokutou byl za to samé potrestán znojemský klub kvůli problémům při utkání se Zlínem.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články