Hlavní obsah

Na lavičku Opavy přichází Schäffer s Hapalem

OPAVA

Opavský Tomáš Matějček se letos stal čtvrtým odvolaným trenérem nejvyšší fotbalové soutěže. Představenstvo klubu nováčka jej kvůli nepříznivému hernímu projevu zbavilo funkce po prohře 1:4 se Slavií. Alespoň do konce roku budou tvořit realizační tým hlavní trenér Svatopluk Schäffer, asistent Jiří Berousek a vedoucí mužstva Pavel Hapal

Foto: internet

Fotbalisté Opavy mají nového trenéra

Článek

Momentálně dvanáctý tým tabulky sice pod vedením Matějčka doma nepohrál, jenže na stadiónech soupeřů Slezané neuhráli ani bod. Kouč, který nikdy na takto vysoké úrovni nepůsobil, rovněž nepadl do oka celé řadě činovníků klubu, mnoha hráčům a především divákům. Fanoušci i po vyhraných zápasech neustále žádali jeho hlavu.

Na Matějčkovo místo se překvapivě posunul téměř neznámý bývalý brankář Svatopluk Schäffer, který v 70. letech chytal v Baníku Ostrava a Frýdku-Místku, kde později začal i trénovat. Už v průběhu podzimu přišel do Opavy na místo trenéra brankářů.

Zřejmě však jen zastřeší legislativně fungování trenérského triumvirátu, kde by největší kompetence měl převzít internacionál Pavel Hapal, který ale nemá potřebnou kvalifikaci. "Složení realizačního týmu je dočasné a jeho definitivní složení bude určeno do konce kalendářního roku," uvedl předseda představenstva klubu Petr Psotka.

Reklama

Související témata: