Hlavní obsah

Klokani těží z kouzla nenáviděného Edenu, uštvali tady i Plzeň

PRAHA

Přišli o svůj Ďolíček a do Edenu se jim vůbec nechtělo. Ve svém azylu však jsou fotbalisté Bohemians 1905 téměř neporazitelní! Zatím tady prohráli jen se Spartou a v páteční podzimní derniéře porazili dokonce i ligového lídra z Plzně 1:0. „Závěr podzimu nám vyšel famózně,“ jásal kouč Pavel Hoftych. Klokani jsou před víkendem sedmí a mají o šest bodů více než Slavia, s níž Eden sdílejí...

Foto: Milan Malíček, Právo

Radující se brankář Bohemians 1905 Radek Sňozík.

Článek

Musejí litovat, že podzim končí. Fotbaloví klokani poslední tři zápasy vyhráli a ani jednou neinkasovali, čímž si zajistili klid pro zimní přípravu. „Závěr podzimu nám vyšel famózně. Jediný zápas z poslední doby, kdy jsme se nedostali do hry, byl proti Spartě. Devět bodů z posledních tří zápasů jsme opravdu nečekali,“ liboval si kouč Pavel Hoftych.

„Ani se nechce věřit, do jakých pater tabulky jsme se dostali. Kdybychom přitom před dvěma týdny prohráli v Teplicích, tak jsme možná dnes byli někde těsně nad posledním Ústím,“ připadal si trenér jako v pohádce.

Vitalij Trubila z Bohemians 1905 (vpravo) v souboji s plzeňským Milanem Petrželou.foto: Právo/Milan Malíček

Podle Hoftychova líčení nakopla jeho svěřence hned první minuta utkání, v níž útočník Škoda nebojácně vletěl do šestnáctky ligového lídra a povalil Brezinského. Vítězná trefa Trubily se pak dostavila hned ve 4. minutě.

„Vstřelená branka vždycky dodá sebevědomí. Kvalita Plzně je ale obrovská, což nám často dělalo problémy. Zahrála nám skvěle stoperská dvojice, chytil se i brankář Sňozík a vpředu Škoda, takže jsme se měli o co opřít. Smekám před všemi hráči, ukázali obrovskou vůli,“ chválil Hoftych.

Bude hezká dovolená, jásal Trubila

Byl katem ligového lídra. Plzeň popravil sváteční střelec Vitalij Trubila. „Jsem strašně rád za první gól v sezóně, aspoň bude krásná dovolená,“ culil se běloruský záložník.

V české nejvyšší soutěži odehrál 71 zápasů, ale v pátek se v Edenu radoval teprve ze druhé trefy. „Moc často góly nedávám, ale když ano, tak jsou docela důležité,“ říkal Trubila. První branku v lize vstřelil ještě za Most. „A zrovna proti Bohemce,“ vzpomínal s úsměvem.

Před zápasem tajně doufal v nějaký bodový zisk, ale dobře věděl, že je Plzeň velkým favoritem. „Je to nádhera porazit takový tým. Oni jsou daleko fotbalovější, nám trošku pomohl i horší terén. Prostě jsme to ubojovali jako tým, v tom jsme měli navrch,“ říkal Trubila. „Ve čtvrté minutě mě určitě nenapadlo, že to bude vítězný gól. Myslel jsem, že ještě nějaké padnou. Je fakt, že Plzeň měla hodně šancí, některé byly obrovské. A při nás stálo štěstí,“ narážel třeba na tutovku Petržely ze závěru utkání.

Trubila je hráčem pražské Slavie, odkud v létě odešel do Bohemians na hostování. Ze začátku moc nenastupoval, ale závěr sezóny ho zastihl ve velmi dobré formě. Navíc si vybojoval místo v základu. „Až mě trochu mrzí, že je přestávka. Teď se cítím moc dobře,“ přiznal.

Zatím netuší, který dres bude oblékat na jaře. Slavia si ho chce údajně stáhnout, dá mu šanci v přípravě a dál se uvidí. „Já to neřeším. Uvidíme, jak se kluby dohodnou, ale kdyby záleželo na mně, zvažoval bych obě možnosti,“ dodal pětadvacetiletý fotbalista.

Reklama

Související témata: