Hlavní obsah

Exslávista a exsparťan zpečetili nešťastné Slavii krušnou zimu

PRAHA

Nešťastný podzim zakončili sešívaní stylově, porážkou. Fotbalisté Slavie podlehli v utkání 17. kola Gambrinus ligy v Mladé Boleslavi 1:3. Dokázali tam sice vyrovnat na 1:1, potom však inkasovali vítězný gól od svého bývalého hráče Toleského a další přidal exsparťan Kulič... Liberec hostil nováčka z Ústí nad Labem a Slovan výhrou 3:0 potvrdil, že pod vedením nového kouče Rady se mu daří.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Bassirou Dembélé ze Slavie, Radek Šírl z Mladé Boleslavi a Petr Janda ze Slavie.

Článek

Že budou mít těžkou a krušnou zimu, to bylo slávistům jasné již delší dobu. Z předchozích dvanácti zápasů vyhráli jediný, a tak pokud nechtěli přezimovat na hraně sestupu, museli v Mladé Boleslavi zabodovat. Jistá šance se jim rýsovala, vždyť se Středočechy neprohráli už čtyři a půl roku.

Jenže všechno marné, letos na podzim je to prostě „jiná“ Slavia. Již v 7. minutě dostala od Procházky gól ze standardky a celý první poločas promarnila. Po přestávce sice Koubský vyrovnal, hned poté však Boleslav v rozmezí pěti minut udeřila hned dvakrát. Nejprve exslávista Toleski, po něm exsparťan Kulič... Sešívaní teď budou čekat ještě na pondělní duel Brna s Baníkem. Již před ním však mají neúprosnou jistotu - v nejlepším případě přezimují s náskokem jediného bodu na sestupové příčky!

Liberec si poradil s nováčkem

Očekávaný dárek dostal ke svému 100. startu v české lize liberecký kapitán Jiří Štajner. Slovan po příchodu nového trenéra Petra Rady válí, po dvou výhrách dokázal v minulém kole remizovat na hřišti vedoucí Plzně. Nováček z Ústí tedy měl být pro domácí na závěr podzimu příjemným soupeřem. Liberec se mohl uklidnit již v 36. minutě, kdy skóre otevřel Breznaník. Po přestávce se s přispěním teči Martykána trefil hlavou Nezmar a Bosančič dovedl míč po sóle až za brankovou čáru, čímž obranou soupeře dokonale zesměšnil.

Poslední tým tabulky tak bude mít hodně těžkou zimu. V závěrečných deseti zápasech podzimu Ústí nevyhrálo a zkušenější konkurence mu v tabulce uniká. V závěrečných čtyřech zápasech celkem čtrnáctkrát inkasovalo, což je jeho hlavní problém na cestě za prvoligovou záchranou.

Program 17. kola
Pátek
Bohemians 1905 - Plzeň 1:0
Branka: 4. Trubila
Sobota
Liberec - Ústí n. L. 3:0on-line
Branky: 36. Breznaník, 62. Nezmar, 68. Bosančič
Mladá Boleslav - Slavia 3:1on-line
Branky: 7. Procházka, 51. Toleski, 56. Kulič - 50. Koubský
Neděle
15:00 Hradec Kr. - Slováckoon-line
15:00 Olomouc - Příbramon-line
16:00 Sparta - Č. Budějoviceon-line
Pondělí
17:00 Brno - Ostravaon-line
18:00 Teplice - Jablonecon-line

Reklama

Související témata: