Hlavní obsah

Vachoušek: Na Letné to dovolená rozhodně nebyla

Po pěti měsících se vrátil do kádru prvoligových fotbalistů Teplic záložník Štěpán Vachoušek, který se severočeským týmem absolvoval v minulém týdnu i soustředění v německém Altenbergu. Chce dokázat, že má české ligové scéně pořád co dát.

Foto: Josef Pešout, Právo

Štěpán Vachoušek

Článek

Převážnou část podzimní sezóny jste strávil v pražské Spartě, která vám ale neprodloužila hostování. Jak se ohlížíte za působením na Letné?

Myšlenky na Spartu, a na to, co jsem tam prožil, už nemám. Fotbalový život běží rychle a bylo by chybou, abych se pořád zaobíral i nedávnou minulostí. Jsem zpátky v Teplicích a k nim upínám všechny svoje síly.

V nadsázce padaly názory, že jste měl na Letné v závěru svého angažmá v podstatě dvouměsíční dovolenou, protože jste vůbec nehrál...

Myslím, že žádná dovolená to nebyla. Musel jsem samozřejmě trénovat i jezdit na zápasy s mužstvem jako náhradník. Sparta je specifická a vzal jsem to tak, jak to bylo.

Máte za sebou skoro dva týdny přípravy s Teplicemi. Jak se cítíte?

Je to náročné jako všude, nohy bolí. Přechody mezi halou, venkovními tréninky a umělou trávou jsou nepříjemné. Ale chci se s tím vypořádat a být na každý trénink připravený.

Po nynějším odchodu bývalého kapitána Petra Lukáše do Lince jste zůstali s Pavlem Verbířem nejzkušenějšími hráči v kádru. Jak vnímáte pozici jednoho z lídrů?

Myslím, že moje úloha, jakou jsem plnil před odchodem do Sparty, se nezmění. Chci být příkladem pro mladé kluky, kterých je požehnaně. Asi nebude jednoduché tolik mladíků ukočírovat, ale věřím, že s Pavlem to zvládneme.

Čemu přičítáte trendy upřednostňovat mladé hráče?

Ekonomika není na dobré úrovni a kluby se podle toho chovají. Fotbal je o tom, aby se ukázali v lize mladí fotbalisté, vhodní k prodeji, protože kluby z jejich odchodu žijí.

Jakou máte motivaci do jara?

Trénuji na sto procent, abych byl sám se sebou spokojený a měl z toho dobrý pocit. To je pro mě nejdůležitější.

A teplické ambice?

Pořád je o co hrát. Chceme proniknout do evropských pohárů, ať už z ligy nebo Ondrášovka Cupu. Věřím, že nás čeká vydařené jaro.

Reklama

Související témata: