Hlavní obsah

V Plzni jsem skončil a zvažuji Ústí, říká fotbalový záložník Hruška

ÚSTÍ NAD LABEM

Z kádru prvoligového lídra Viktorie Plzeň do celku, jemuž hrozí aktuální sestup z nejvyšší soutěže. Takovou proměnou možná projde fotbalový záložník Martin Hruška. Od pátku totiž trénuje v Ústí nad Labem, které uzavírá tabulku Gambrinus ligy.

Foto: Josef Pešout, Právo

Martin Hruška

Článek

Českou první ligu jste okusil již před pěti lety v Mostě. Jak na to vzpomínáte?

Pro mne to byly první zkušenosti s touto soutěží. Ohlížím se za tím pozitivně. Půlrok pod trenérem Bičovským jsem hrál, ale za trenéra Ščasného už v podstatě ne.

Kam vedly vaše další kroky?

Vrátil jsem se do tehdy druholigového Ústí nad Labem a tři roky od léta 2007 jsem působil ve slovenské prvoligové Trnavě. Byl to pro mě velký zážitek a vím, že něco podobného nebo lepšího už nepoznám. Slovenská liga sice není v Česku sledovaná, ale to je z mého pohledu chyba.

Podzim jste strávil v Plzni, odkud odcházíte. Nebude vás mrzet, že nezažijete boj o titul, k němuž má Viktoria nakročeno?

Mrzí, nemrzí. To už je minulost, která mi nevyšla. Připsal jsem si jen tři prvoligové starty. V kádru byla obrovská konkurence, ale to, že jsem tam skončil, neberu jen jako svůj problém. Byl to prostě nevydařený přestup. S klubem jsem rozvázal smlouvu a jsem volný hráč, takže mohu jít, kam chci. Plzeň má ligu momentálně tak rozehranou, že musí uvažovat o titulu. Klukům to přeji.

Takže budete hrát za Ústí?

S týmem trénuji pár dní. Sehrál jsem i jeden přípravný zápas proti Sokolovu. A z něj nechci dělat závěry. Pár ústeckých hráčů znám už z dřívější doby a stejní jsou i všichni kluboví funkcionáři. Že zůstanu v Ústí, to je jedna z variant. O nejbližší budoucnosti bych chtěl mít jasno co nejdříve.

Reklama