Hlavní obsah

Fotbalový Liberec marně čeká na návrat Blažka z Larissy

LIBEREC

Liberecký fotbalový klub zatím marně čeká na to, až se vrátí z hostování v Larisse útočník Jan Blažek. Severočeši bez úspěchu žádají řecký klub, aby Blažka uvolnil zpátky. Upozorňují na to, že Larissa do konce ledna nesplnila podmínky, za kterých mohla prodloužit Blažkovo hostování i pro jarní část sezony. V Liberci se proto teď zlobí, že Blažek dál hraje řeckou ligu.

Článek

Prostřednictvím ČMFS už Slovan oslovil i Mezinárodní fotbalovou federaci (FIFA), aby mu v případu pomohla a Blažek se po roce opět připojil k týmu. Ředitel právního oddělení ČMFS Petr Doležal ČTK řekl, že dnes kontaktoval příslušnou komisi FIFA, jež má přestupy a hostování hráčů na starosti. "Odeslali jsme na FIFA i příslušnou dokumentaci, z níž vyplývá, že Blažek měl být od prvního února opět v Liberci," uvedl Doležal.

Larissa do konce ledna totiž nezaplatila určitý finanční obnos, kterým si Blažkovy služby mohla zajistit i na zbytek sezony v řecké lize. Proto ji Liberec vyzval, aby kmenového hráče Slovanu uvolnila.

Řecký klub se ale zdráhá, trojnásobného českého reprezentanta Blažka dokonce nasadil do nedělního ligového utkání proti Olympiakosu Volos a dvaadvacetiletý forvard zvládl při porážce 1:2 odehrát celých 90 minut. Liberec tvrdí, že na to Larissa nemá právo. Severočeši se odvolávají na podmínky kontraktu, v němž prý Larissa nezaplacením nesplnila dohodu. "Je to hrubé porušení dohod. Hodláme se bránit a co nejdříve případ vyřešit," řekl ČTK tiskový mluvčí libereckého klubu Lukáš Váňa.

Sám Blažek řekl, že jeho další osud záleží jen na dohodě obou klubů, podle které se přizpůsobí. "Co já vím, tak mám smlouvu až do konce sezony v Larisse, ale netuším, jaká byla původní dohoda mezi kluby. Jde to tak trochu mimo mě a čekám, jak se věc bude vyvíjet dál. Nebudu mít problém se přizpůsobit," uvedl pro ČTK Blažek.

Reklama

Související témata: