Hlavní obsah

Na jaře potřebujeme získat aspoň osmnáct bodů, uvědomuje si ústecký Habanec

Těžký úkol čeká v jarní sezóně fotbalisty Ústí nad Labem. Pokud se chtějí v nejvyšší soutěži zachránit, musí hodně zabrat. „Ale předem to nebalíme. Pořád je před námi ještě třináct kol a bylo by chybou propadat skepsi. Budeme bojovat, i když předpokládám, že k záchraně bychom potřebovali na jaře uhrát aspoň osmnáct bodů k těm podzimním dvanácti,“ říká trenér Svatopluk Habanec v rozhovoru pro Sport cz.

Foto: Miroslav Rada, ČTK

Trenérská lavička Ústí nad Labem - zleva lékař Vladimír Pavlov, trenér Svatopluk Habanec a asistent trenéra Jan Poštulka.

Článek

Jaká byla ústecká zimní příprava?

Hodnotím ji pozitivně, co se týče nasazení a přístupu hráčů k tréninkům. Vydařilo se soustředění v Roudnici, kde jsme měli celkem slušné podmínky. Nebyli jsme v zahraničí, takže herní příprava se u nás odehrávala především na umělé trávě. Ale to je úděl podobných klubů, jako je Ústí.

Je něco, co vás trápí pár dní před startem jara?

Jistě, zranění hráčů. Pravý obránce Hyčka laboruje se zánártní kůstkou, brankáře Radima Nováka čeká operace kolena. A stoper Džuban začal po tréninkovém manku s přípravou naplno teprve před čtrnácti dny. V přípravě jsme tak museli improvizovat se složením obranné formace.

Přišlo sedm posil, například brankář Vorel, stoper Dreksa, záložník Stožický. Na některé hráče ale po doplnění kádru nezbude místo. Kam zamíří?

Franc je v Chomutově, Karlík v Litvínově. A na odchodu jsou i slovenští záložníci Benčík a Gibala. Registrujeme o ně zájem ze strany Varnsdorfu, Sezimova Ústí, České Lípy, Karlových Varů.

Jaké největší ponaučení z podzimu si nesete do jara?

V řadě zápasů jsme si vypracovali spoustu šancí, které jsme neproměňovali. A to nás v součtu s chybami v obraně stálo body. Proto se musíme zlepšit v koncovce a chceme se opřít i o lepší obrannou činnost.

Jak vidíte jarní začátek z pohledu důležitosti v boji o záchranu?

Začínáme s Olomoucí, pak hrajeme derby s Teplicemi a nastoupíme proti Slovácku. Hodláme jít krok za krokem. Přál bych si, abychom z této série vytěžili aspoň čtyři body. Pak bychom se snad mohli reálně bavit o záchraně. V opačném případě by to bylo pro nás už hodně složité.

Reklama