Hlavní obsah

Sigma řeší, jak nahradit kanonýra Hubníka

OLOMOUC

Ztráta aktuálně nejlepšího ligového střelce Michala Hubníka tíží na prahu jarní části soutěže trenéra olomoucké Sigmy Zdeňka Psotku. Největší klenot Hanáků v závěru minulého týdne odešel do polské Legie Varšava a adekvátní náhradu za něj kouč třetího celku tabulky nemá.

Foto: Vladislav Galgonek, ČTK

Trenér Olomouce Zdeněk Psotka

Článek

„Je to veliký problém. Michal byl duší týmu, dřel do úmoru, nevypustil žádný souboj, začal dávat i góly a tím vším byl obrovským příkladem mladým. Svým pojetím je pro nás jedním hráčem nenahraditelný. Na druhé straně, na odchodu byl už dva roky a my po celou tu dobu za něj hledali vhodné alternativy. Proto jsme také do kádru zařadili útočníky vracející se z hostování, další z vlastního dorostu a také amerického mládežnického reprezentanta Yeromeho. Všichni mají perspektivu, a byť potřebují dozrát, jsem přesvědčen, že některý z nich ho do budoucna nahradí,“ řekl ve čtvrtek novinářům Psotka.

Střeleckou štafetu by po Hubníkovi podle něj měli nyní převzít Petr se Šultesem a silově by ho mohli nahradit Schulmeister s Doležalem. „Můžeme to ale řešit i jiným rozestavením, jiným způsobem hry. Od ofenzívního pojetí, které je nám vlastní a s nímž jsme získávali úspěchy, však ustupovat nehodláme,“ prohlásil olomoucký lodivod.

Chybět budou i Kalas, Dreksa a Kaščák

Kromě Hubníka se Sigma musí obejít bez stopera Kalase, jehož si stáhla z hostování londýnská Chelsea, dalšího stopera Dreksu (Ústí nad Labem) a záložníka Kaščáka (Trnava). Počítat do středu obrany už naopak může s vyléčeným veteránem Kučerou, vracejícím se po dlouhé pauze zaviněné zlomeninou lýtkové kosti.

„Cíle ale neměníme. Chceme do pohárové Evropy ať už z ligy, či Českého poháru,“ ubezpečil o setrvání na ambicích olomoucký boss Josef Lébr.

„Za největší soupeře v tomto našem snažení považuji Jablonec, Mladou Boleslav a Liberec,“ řekl k tomu Psotka a zdůraznil, že prvořadé pro Hanáky je udržet nynější třetí příčku. „Místa před námi nás momentálně nezajímají. Plzeň a Sparta mají obrovskou kvalitu a velký náskok. Na ně se proto nemá cenu soustředit,“ vysvětlil Psotka.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články