Hlavní obsah

Sparta mě přesvědčila, že je nejsilnější, tvrdil kouč Baníku Marko

OSTRAVA

Kamerunský útočník Léonard Kweuke si počínal na Bazalech jako zabiják, který se soupeřem nemá slitování. Když dostal do pohybu svoje téměř stokilové tělo, byl k nezastavení, obránce Baníku přiváděl k zoufalství. Vstřelil dva góly a další šance spálil. Měl hlavní zásluhu na tom, že v Ostravě Sparta vyhrála a její ztráta na Plzeň zůstala čtyřbodová.

Foto: Jaroslav Podhorský, ČTK

Trenér Karol Marko

Článek

„Léo má obrovskou sílu. Soupeři s ním měli, mají, ale hlavně budou mít velký problém,“ podotkl první trenér Sparty Martin Hašek a rozvyprávěl se. „On se totiž bude stále zlepšovat. Pokud odehraje celou jarní část ligy a absolvuje s námi letní přípravu, půjde ohromně nahoru. Není sice tak obratný, jako byl Bony Wilfried, ale je rychlejší. Baníku měl dát více gólů, proměňování šancí je zatím jeho problém.“

Plný pytel starostí s bráněním Kweukeho měl René Bolf. „Je dobrý, ale někdy si hodně pomáhá lokty. Hrálo s ním i štěstí. Několikrát jsem si myslel, že o balón přišel a pak jsem překvapivě zíral, že mu zůstal pod nohou,“ kroutil hlavou zkušený stoper.

„Měl jsem dát gól a rozhodnout zápas dříve, příležitosti k tomu byly,“ lamentoval Andrej Kerič, „Léo mě několikrát viděl zabíhat za obranu a dal mi pár míčů, s nimiž jsem měl naložit lépe.“ Ve 21. minutě chorvatský forvard skvělou přihrávkou umožnil Kweukemu dát první gól utkání a k tomu do prázdné branky. „Byl v lepším postavení, já už branku neviděl, její prostor přede mnou vykryl gólman Daněk. Moje práce je nejen góly dávat, ale též na ně přihrávat,“ pousmál se subtilní útočník Sparty, který za ni hrál po přestupu z Liberce první ligový zápas.

Michal Daněk byl smutným hrdinou zápasu. Předvedl několik výtečných zásahů, ale dvakrát byl bez moci gólu zabránit. „Sparta měla daleko více šancí než my a jsem rád, že zápas pro nás neskončil fiaskem. Jsem v brance od toho, aby něco chytil. Ovšem co se mi povedlo, to aspoň na bod nestačilo. Strašně mě to mrzí,“ lkal.

Baníkovský trenér Karol Marko po včerejšku považuje Spartu za nejsilnějšího kandidáta na mistrovský titul. „Na vlastní oči jsem ji viděl v akci, přesvědčila mě, že je nejsilnější český klub,“ uvedl.

Jeho svěřenci zcela zpackali první poločas. Byli v něm nedostatečně důrazní na míči a prohrávali osobní souboje. Přesto je nepeskoval. „Nebyl to zápas, jaký jsme si představovali, ale porážka rozhodně naší tragédií není. Žádný hráč nic neodfláknul, chlapci ukázali srdce, nasazení i pěkné kombinace.“

Reklama

Související témata: