Hlavní obsah

Liberec - Slavia 0:2Slavia pod Ještědem utnula čekání na tři body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Pospěch 0 : 1
71. Koreš 0 : 2

LIBEREC

Čekání fotbalové Slavie na vítězství skončilo. Pražané dnes v Liberci slavili tři body poprvé od říjnového triumfu nad Českými Budějovicemi. Na severu Čech přitom svěřenci trenéra Michala Petrouše nevyhráli v předešlých čtyřech letech. Liberec naopak na jaře už podruhé vyšel střelecky naprázdno.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér fotbalistů Liberce Petr Rada se na své svěřence moc zlobil, ale nepomohlo to.

Článek

Záměr domácích odčinit týden starý nezdar ze severočeského derby s Jabloncem (0:3) byl jen utopií, protože způsob, jakým se borci zpod Ještědu prezentovali, prostě na ligové poměry nestačil. Zejména pak při plnění defenzivních povinností či napadání neměl v podání vybraných jedinců s ligovou úrovní zhola nic společného. Ne že by snad Slavia soka o tolik převyšovala, ale na vlastní polovině si v soubojích počínala mnohem důrazněji a protivníkům nedopřávala prostor.

Liberečtí měli strašný problém si přihrát a nebýt Nezmara se Štajnerem, prakticky by se na polovině soupeře neohřáli. Jejich spoluhráči totiž příliš snadno ztráceli míče. Ve středu pole pak s dvojicí A když Kelič při hlavičkovém souboji před vlastním pokutovým územím přistoupil k hlavičkovému souboji s Pospěchem značně liknavě, zmocnil se hostující útočník balónu, protáhl se ještě kolem Fleišmana a střelou k levé tyči Bičíkovy svatyně poslal Slavii do vedení.

Pražané měli ještě několik náznaků šancí, když mohli využít prostoru, jehož se jim od domácích zadáků dostávalo nadmíru. Tři minuty před poločasem pak byl po centru Jandy z levé strany na značce penalty Kisel zcela volný, ale hlavičkoval těsně nad břevno liberecké branky.

Domácí zahrozili jedinkrát za celý poločas, když Nezmar poslal míč do běhu Dočkalovi na pravou stranu, jehož přízemní přihrávka přes celé pokutové území našla na malém vápně Breznaníka, jehož ránu však zablokoval Dostál.

Po přestávce Slavia bránila prostor na dostřel Vaniaka ještě precizněji. Liberec se jen velmi lopotně dostával do pozic, z nichž mohl hostujícího brankáře ohrozit. Naopak Slavia udeřila z prvního výpadu, který po změně stran podnikla: odražený míč se od Zákostelského dostal ke Korešovi a druhá rána Slavie srazila Liberec do kolen - 0:2.

Pražané ve zbývajících dvaceti minutách vítězství s přehledem hlídali. Severočeši bez kloudné přihrávky na polovině soupeře ostatně na korigování skóre ani myslet nemohli. Naopak od tříbrankového přídělu domácí ušetřil brankář Bičík v nastaveném čase bravurními zákroky po střelách Kisela a Milutinoviče. I tak se Slavia radovala z druhého vítězství na hřišti sezóně v sezóně.

Liberec - Slavia 0:2
Branky: 23. Pospěch, 71. Koreš. Rozhodčí: Adámek - Handlíř, Čecháček. ŽK: Nezmar - Koreš, Pospěch, Hora. Diváci: 5760. Poločas 0:1.
Liberec: Bičík - Gebre Selassie, Holeňák, Kelič, Fleišman - Dočkal (46. Hadaščok), Gecov, Papoušek, Štajner, Breznaník (73. Vlasko) - Nezmar (84. Vojta).
Slavia: Vaniak - Dostál, Čelůstka, Hubáček, Trubila (82. Vomáčka) - Koreš (87. Milutinovič), Janda, Jarolím, Hora - Kisel, Pospěch (61. Zákostelský). (ram)

Reklama

Související témata: