Hlavní obsah

Komňacký nechce umřít bez toho, aby dostal šanci na evropský reparát

JABLONEC

Fotbalové Gambrinus lize suverénně vládne Plzeň s osmibodovým náskokem na druhou Spartu. Podle aktuální formy je však jasnou jedničkou třetí Jablonec. Od konce září nastřádal sérii již dvanácti zápasů bez porážky, během níž desetkrát vyhrál a jen dvakrát remizoval. Po výhře nad Spartou čeká Lafatu a spol. v pátek večer další zatěžkávací zkouška. Svoji sérii budou hájit právě na hřišti vedoucí Viktorie.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér fotbalistů Jablonce František Komňacký

Článek

Druhé Spartě už pomalu dýchají na záda, ale tříbodová ztráta na obhájce titulu jako by je nevzrušovala. Jablonečtí si užívají vítězné série a spokojí se s jakoukoliv příčkou, která je znovu posune do pohárové Evropy.

„Naše myšlenky se ubírají ke třetímu místu. To je náš cíl,“ líčí kouč František Komňacký, jehož tým má k dobru také čtvrtfinále Ondrášovka Cupu proti Olomouci.

Že by snad Jablonec ještě mohl ohrozit i vedoucí Plzeň, o tom nesní ani klubový boss Miroslav Pelta. „Do Ligy mistrů by se měla tlačit hlavně Sparta. Jsem realista a už přemýšlím o kádru pro příští sezónu. Rýsují se nám dva zajímavé transfery do zahraničí. A kdyby uspěla jedenadvacítka na mistrovství Evropy, tak možná i tři... Odejdou i někteří další hráči a až budeme vědět, kolik peněz nám na to sponzoři dají, pustíme se do nákupu nových posil,“ těší se na svoji oblíbenou činnost Pelta.

Fotbalisté Jablonce se radují z gólu proti Bohemians 1905.foto: ČTK/Břetislav Fiala

Pohárovou ostudu chtějí co nejdříve napravit

Hlavním vývozním artiklem by měl být kanonýr Pekhart, jenž se během jara zviditelňuje na hostování ve Spartě. Dalším Peltovým pokladem bude mladý záložník Kovařík. Smlouvy zřejmě neprodlouží s Drskem či Krajčíkem, silný tým ale určitě znovu dohromady dá. Loni Jablonec až příliš hladce vypadl s kyperským soupeřem a pokus o nápravu je pro celý klub velkou motivací.

„Všechny nás velice trápí, že jsme loni v Evropě udělali trochu ostudu. Já osobně bych nerad umíral s pocitem, že jsem neudělal všechno pro to, abych dostal šanci na reparát,“ přikyvuje kouč Komňacký.

Pohlídá si, aby mužstvo nepodlehlo nepřiměřené euforii. „Jsme si vědomi svého postavení. Jsme provinční klub, tak to bylo a tak to bude. Plzeň má velký náskok a také Sparta je pořád před námi.“

I trenéra však láká představa, že by jeho tým po Spartě dokázal zdolat také Plzeň. Navíc na jejím hřišti... „Nepojedeme do Plzně jen na výlet! Budeme se prát, chceme tam uhrát dobrý výsledek, který by nám také měl pomoci dostat se do Evropy,“ ujišťuje Komňacký.

Reklama

Související témata: