Hlavní obsah

Řepka přijde kvůli zdviženému prostředníčku o derby, na trest si ještě počká

PRAHA

Kapitán fotbalové Sparty Tomáš Řepka si nezahraje pondělní derby se Slavií. Disciplinární komise mu ve čtrvtek pozastavila činnost kvůli jeho vulgárním gestům v minulém utkání v Jablonci a příští týden bude rozhodovat o výši trestu. Oznámil to mluvčí komise Jaroslav Kolář. Letenský rebel při odchodu do kabin po prvním poločase počastoval diváky zvedáním prostředníčku směrem k tribunám.

Foto: Tim Hales, ČTK

Tomáš Řepka spílá tribunám

Článek

Hájí se, že jeho synovi vyhrožovali smrtí, a tak se zase neudržel. Další blikanec přijde Tomáše Řepku draho. Minimálně pondělní derby se Slavií, kapitán Sparty však musí počítat s ještě větším trestem. „Variant při posuzování takového případu je víc,“ předeslal svazový mluvčí Jaroslav Kolář.

Sparta oznámila, že už hráče potrestala pokutou. Její výši neuvedla, podle zdrojů blízkých klubu by však mohlo jít až o 250 tisíc korun.

Řepkův prohřešek je uveden v zápise o utkání, a tak letenský rebel může přijít i o několik zápasů. Stoper má za sebou celou řadu disciplinárních prohřešků a trestů, také za vztyčení prostředníčku už jednou pykal. Před necelými pěti lety udělal stejné gesto v Teplicích a disciplinární komise mu udělila pokutu 80 tisíc korun.

Příští týden se Řepka může před komisí obhajovat

V jablonecké kauze komise tento čtvrtek zahájila s Řepkou disciplinární řízení a hráči zastavila s okamžitou platností závodní činnost do vyřešení případu. Hráče si předvolala na příští zasedání. Tak postupovala třeba i v případě plzeňského Milana Petržely, který šlápl na protihráče.

Tomáš Řepka Sparty Praha dostává žlutou kartu v utkání s Jabloncemfoto: ČTK/Radek Petrášek

„Komise postupovala naprosto stejně jako v obdobných případech, kdy delegát napíše, že hráč měl být vyloučen. Hráč bude mít možnost se na nejbližším zasedání ke svému jednání vyjádřit a před komisí se obhajovat,“ vysvětlil Kolář, mluvčí disciplinárky.

Trestaný jsem vlastně třikrát, vadí sběrateli pokut

Hříšník si však od svojí obhajoby vůbec nic neslibuje. "Zase uslyším vysvětlování situace z jejich pohledu. Nemám české disciplinárky rád. V podstatě nemám šanci se obhájit. Ti lidé se těžko vžijí do toho, co musím na hřišti vyslechnout. Když mi dají trest, tak to schytám vlastně třikrát. Pokutou od Sparty, pokutou od disciplinárky, a pokud mi zastaví činnost, tak přijdu o derby a třeba i další zápasy, a tím o peníze..." líčil Řepka v rozhovoru pro úterní vydání Práva.

Vcelku složitě se mu vzpomíná, kolik peněz už na pokutách zaplatil. "Přes tři milióny korun určitě. Možná se to blíží s těmi menšími za pozdní příchody nebo zbytečné žluté karty už ke čtyřem..." počítá Řepka.

Komise zahájila disciplinární řízení také s Jabloncem za nedostatečnou pořadatelskou službu v utkání se Spartou, konkrétně jde o pronesení velkého množství pyrotechniky.

Reklama

Související témata: