Hlavní obsah

Plzeň - Jablonec 1:1Plzeň ztratila, ale dost možná, že i remíza pro ni bude nakonec zlatá

MinutaMin. Tým Hráč Akce
54. Rezek 1 : 0
61. Lafata 1 : 1

PLZEŇ

Plzeň si zbytečně zkomplikovala cestu za titulem, neboť v prologu k 23. ligovému kolu se jí výhra nad jarním suverénem z Jablonce přímo vnucovala. Dvakrát nastřelila břevno a jednou tyč, od 54. minuty vedla a navíc měla početní převahu, neboť hostující Beneš musel po druhé žluté z placu, nic jí to však platné nebylo. Hosté i v deseti zásluhou Lafaty vyrovnali, takže body se dělily. Možná ale, že v konečném účtování bude nakonec i remíza pro Plzeň zlatá.

Foto: Petr Eret, ČTK

Milan Petržela z Plzně (vpravo) a Jan Kovařík z Jablonce

Článek

Deset minut jako by Severočeši ještě pokračovali v rytmu a tempu, díky němuž před týdnem udolali Spartu. Na plzeňském trávníku jich bylo plno, do domácí šestnáctky létaly prudké centry, i pár střel zdálky Komňackého svěřenci zkusili. Jako by se prostě předpokládaný gard obrátil, neboť hosté nešetřili krokem a pohybem, získávali odražené míče, byli aktivnější i důraznější.

Dvě břevna za pět vteřin

První vážnější standardní situace však stačila, aby se partie vyrovnala. Bakoš střelou z trestného kopu z dobrých 25 metrů orazítkoval za přispění jabloneckého gólmana Valeše břevno, odražený balón poslal hlavičkující Bystroň rovněž do břevna a Severočeši pochopili, že nesmí hrát za každou cenu do útoku a musí si dávat náramný pozor i v defenzívě. A Horváth je placírkou mířící těsně vedle tyče po půlhodině poučil, na koho především.

Od tohoto momentu rozjela Plzeň, do jejíž základní sestavy se dost překvapivě dostal reprezentant Rezek až po čtyřiceti minutách, svůj ofenzivní fotbal, zatlačila Jablonec před šestnáctku a zápas tak dostal partituru, podle níž se měl hrát. A nic na tom neměnilo, že bomba Koláře šla mimo, a ani několik závarů v pokutovém území domácím vedení nepřineslo.

Horváth trefil z penalty tyč

Deset minut po půli se ale Plzeň přece jen dočkala. Unikajícího Rezka zastavil Beneš v šestnáctce faulem a sudí Drábek nejenže penaltu odpískal, ale tasil i žlutou kartu. Pro Beneše už druhou, takže jablonecký stoper musel za hřiště.

I tak stálo při Severočeších ještě chvíli štěstí. Penaltový exekutor Horváth totiž trefil pouze tyč, ovšem Rezek míč do sítě přece jen procpal. Z vedení se však domácí radovali necelé tři minuty, neboť Severočeši ani v deseti odvahu neztratili a po zblokovaných střelách Pitáka a Kovaříka se jarní střelec Lafata se postaral o vyrovnání.

Plzeň pak hrála prakticky půlhodiny na jednu bránu, Bakoš s blýskl parádními nůžkami, Kolář pádem v šestnáctce, po němž už ovšem druhá penalta nepřišla, Rajtoral střelou mířící vysoko nad, Rezek zahozenou šanci z hranice malého vápna. Z velké převahy tudíž nic nebylo a body se tudíž dělily.

Plzeň - Jablonec 1:1
Branky: 54. Rezek - 62. Lafata. Rozhodčí: Drábek - Jiřík, Teuber. ŽK: Bakoš, Rajtoral, Petržala - Vošahlík, Beneš, Piták, Eliáš. ČK: 53. Beneš. Diváci: 7 425  - vyprodáno. Poločas 0:0.
Plzeň: R. Pavlík - Rajtoral, Neuwirth, Bystroň, Limberský - Petržela, Horváth, Trapp (79. Fillo), Kolář, Ďuriš (40. Rezek) - Bakoš (88. Jiráček). Trenér: Vrba.
Jablonec: Valeš - Eliáš, Beneš, P. Pavlík, Kovařík - Vošahlík (84. Hejda), Vaněk (55. Drsek), Jarolím, Loučka, Piták - Lafata (89. Třešňák). Trenér: Komňacký.

Reklama

Související témata: