Hlavní obsah

Slovácko se radovalo doma z výhry po více než půl roce, odnesla to Příbram

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Fotbalisté Slovácka se konečně dočkali. V sobotním utkání Gambrinus ligy porazili Příbram 2:0 a po více než půl roce se radovali z vítězství před svými fandy.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Radost fotbalistů Slovácka - ilustrační foto.

Článek

„Konečně to přišlo. Těžké střetnutí jsme naštěstí zvládli a díky tříbodovému zisku teď nejsme v přímém ohrožení sestupem. Vyhráno však ještě zdaleka nemáme. Hned začnu přemýšlet o tom, jak uspět za týden na Slavii,“ tvrdil kouč celku z Uherského Hradiště Miroslav Soukup.

Podle něj scházela jeho týmu v prvním poločase větší odvaha směrem dopředu. „Vyšlo nám pak střídání, Ondřejka po přestávce naši hru rozhýbal. Zlepšení ovšem trvalo jen do vedoucího gólu. Po něm jsme se nepochopitelně zatáhli a Příbram měla převahu i šance. Vysvobodila nás až druhá branka dalšího střídajícího hráče. Zkusil jsem dát stopera Košúta na poslední minuty na hrot a on skóroval,“ radoval se Soukup.

Pro vývoj utkání byl ovšem klíčový vedoucí gól domácích. Slovácko nasměroval k výhře osm minut po změně stran zkušený útočník Petr Švancara, jenž zužitkoval přesný pas Václava Ondřejky. „Venca mi předložil skvělý balón,“ pochválil Švancara spoluhráče.

Švancara: Jsem teď takový půlkanonýr

V české nejvyšší soutěži se trefil popadesáté. „Jsem teď takový půlkanonýr. A třikrát jsem se trefil i za Inter Bratislava na Slovensku. Osobní statistiky pro mě ale nejsou vůbec důležité. Hlavně když moje góly pomohou mužstvu k záchraně,“ tvrdil Švancara, který už nyní vyrovnal svoje sedmigólové maximum v sezóně z loňska. „Věřím, že něco ještě ve zbývajících sedmi kolech přidám,“ plánoval Švancara, který pochválil běloruského brankáře Matalyhu, jenž zaskočil za distancovaného Filipka. „Je super, že jsme podruhé za sebou udrželi čisté konto,“ liboval si.

V o hodně horší náladě byl po zápase příbramský kouč Roman Nádvorník, jehož celek padl už potřetí v řadě a čeká ho tuhý boj o záchranu. „Jestli budu odvolán? To je spíš otázka pro klubové vedení. Může se to stát, ale žádné bodové ultimátum jsem nedostal. Myslím, že po třech nepovedených střetnutích by neměli trenéři končit. Měl by jim být vytvořen prostor pro dlouhodobější práci,“ přemítal.

Nádvorník ovšem přiznal, že je hrozně zklamaný. „Vždyť se hrálo vlastně o šest bodů a my jsme vyšli naprázdno. Mysleli jsme minimálně na remízu. Jenže Slovácko potrestalo naši jedinou hrubku a sami jsme pak tři tutovky zahodili. Nedáváme bohužel góly, což je náš veliký problém, který nás sráží,“ posteskl si trenér Příbrami.

Reklama

Související témata: