Hlavní obsah

Slavia už je desátá, její fanoušci udělili červenou kartu všem tajemným

PRAHA

Pokud by osud zadlužené Slavie ležel jen na hřišti, měli by být fotbalisté v sešívaných dresech z nejhoršího venku. V dohrávce 24. kola Gambrinus ligy si doma snadno poradili se Slováckem 2:0 a posunuli se před svého souseda v tabulce na desáté místo. Začátkem druhého poločasu fanoušci červenobílých protestovali proti podnikatelům Francovi, Sisákovi a Kroužeckému, o nichž se spekuluje, že stojí za existenční krizí Slavie.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Symbolická červená karta pro majitele Slavie od fanoušků.

Článek

O něco klidnější mohlo být před zápasem sousedů v tabulce Slovácko. Mělo o bod víc a ve třech posledních zápasech bodovalo. Naopak Slavia ve třech posledních kolech neskórovala a v derby na Spartě přišla o svoji jarní neporazitelnost.

Snad proto začali hosté až příliš bohorovně a brzy za to pykali. Sešívaní se pustili do utkání, jako by žádné existenční problémy klubu neexistovaly. Hrnuli se do útoku a hlavním protagonistou jejich úvodních šancí byl pravý obránce Kaufman. Nejprve dorážel po hlavičce Čelůstky a obránci s námahou vytěsnili míč na roh. O minutu později však již natěšený bek uspěl. Kaufman si naskočil na Trubilův centr, hlavou zamířil přesně do horního růžku a pokazil tak Filipkovi návrat do branky po vypršení disciplinárního trestu.

Josef Kaufman ze Slavie se raduje z gólu do sítě Slovácka.foto: ČTK/Michal Doležal

Rychlým vedením se sešívaní uspokojili a nechali Slovácko vydechnout. Soukupův tým z toho vytěžil jen jednu šanci. Po přímém kopu J. Valenty se nebezpečně blízko před Vaniakem zjevil Perůtka, hlavičkoval však vedle. Další příležitosti si po půlhodince připsali zase domácí. Vlčkovu ránu vyrazil gólman na roh, Janda pálil vysoko nad. Na druhé straně to zkoušel exslávistický „Mercedes“ Švancara technicky, vyšel z toho však jen propagační pokus.

Ve druhém poločase udeřila Slavia ještě dříve než v prvním. Tři minuty po přestávce zahrál L. Jarolím přímý kop a zeď bránících hráčů tečovala míč do protipohybu brankáře Filipka... Právě tou dobou probíhal protest fanoušků proti kritické situaci jejich klubu. Rozvinuli „Červenou kartu pro všechny tajemný!“ a doprovodili ji transparenty Sisák, Franc a Kroužecký, tedy jmény mužů, o nichž se spekuluje, že vytunelovali Slavii.

Fanoušci Slavie udělili majitelům klubu symbolickou červenou kartu.foto: ČTK/Michal Doležal

Zápas mohl zdramatizovat Švancara. Hnal se sám na Vaniaka, proti svým zvyklostem však zvolil sílu místo chytrosti a gólmana neprostřelil. Vršovický Čaroděj si tak připsal další kouzelný zákrok a Švancara byl hned minutu poté vystřídán. Potom už padaly jen žluté karty, marné Slovácko se na nic pořádného nezmohlo. Jen na hloupou červenou kartu pro střídajícího Hlůpika, který tak na trávníku nepobyl ani půl hodiny...

Slavia Praha - FC Slovácko 2:0 (1:0)
Branky: 10. Kaufman, 48. L. Jarolím. Rozhodčí: Adam - Chytil, Vysloužil. ŽK: L. Jarolím. M. Černý, Hubáček, Janda - J. Valenta, Fujerik, Hlůpik, Perůtka. ČK: 87. Hlůpik. Diváci: 5742.
Slavia: Vaniak - Kaufman, Čelůstka, Hubáček, Trubila - M. Černý (90. Prošek), Janda (86. Milutinovič), L. Jarolím, Koreš - Vlček (62. Hora), Pospěch. Trenér Michal Petrouš.
Slovácko: Filipko - Kuncl, Kordula, R. Mezlík, Kubáň - Perůtka - Fujerik, Volešák, V. Valenta (46. Ondřejka), J. Valenta (77. Nestorovski) - Švancara (60. Hlůpik). Trenér Miroslav Soukup.

Reklama

Související témata: