Hlavní obsah

Sparta bude mistrem, neztrácí naději letenský spasitel Kweuke

PRAHA

Bídný první poločas věstil definitivní předávání žezla. Fotbalisté Sparty po něm mohli doma prohrávat s Olomoucí 0:3 a Plzeň už pomalu začínala chladit šampaňské. Jenže Letenští přežili a po přestávce přece jen tři body urvali. Vítězný gól dal samozřejmě Léonard Kweuke, kamerunský expert na trefy v nouzi. Po výhře 2:0 teď mohou sparťané do pondělí doufat, že Plzeň zaváhá se Slavií.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Sparťan Léonard Kweuke se raduje z gólu proti Olomouci.

Článek

Dvěma trefami porazil Slavii, skóre otevřel v Mladé Boleslavi, prvním zásahem vytrhl Spartu z mizérie proti Olomouci. Africký obr je letenském spasitelem a drží obhájce ve hře o titul. „Necítím se jako žádný spasitel. Po Vackově penaltě přece skončil zápas 2:0, nebylo to jen o mně,“ odmítal skromně poklony Léonard Kweuke.

Posunul se už na jedenáct ligových gólů a Letenští se přiblížili k vedoucí Plzni na tři body. Teď mohou doufat, že viktoriáni před pondělním duelem se Slavií přece jen trochu znejistí. „V minulých kolech hráli oni první, vyhráli a my je pak museli stahovat. Teď je to naopak, tak uvidíme, jak se s tím vypořádají. My se však soustředíme hlavně na sebe a další ligové kolo,“ líčil brankář Daniel Zítka.

Zítka využije svých kontaktů z Belgie

Sparta teď samozřejmě doufá v pomoc svého odvěkého rivala. „Asi zavolám svému kamarádovi z Belgie, ať se snaží,“ usmíval se gólman v narážce na společné angažmá v Anderlechtu se slávistickým útočníkem Stanislavem Vlčkem.

To Kweuke má jasno. „Uvidíme, jak to bude v pondělí. Ale Sparta stejně bude mistrem. To jsem řekl už dříve a opakuji to znova,“ ujišťoval kanonýr.

Aby se však Kweuke znovu dostal ke svému dílu, musel se do přestávky najít jiný hrdina. „Nula nula po poločase, to byl pro nás výborný stav. Mohlo to být 0:3... Jen díky Jardovi Blažkovi jsme gól nedostali. Způsobil si však svalové zranění a křičel na lavičku, že vydrží jen do poločasu. Tak jsem se šel rozcvičit,“ řekl Zítka, který se pak s Blažkem o čisté konto podělil.

Reklama

Související témata: