Hlavní obsah

Plzeň - Ml.Boleslav 3:1Plzeň zlomila prokletí, ale přišla o Horvátha. I tak je mistrovská matematika jasná

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Kolář 1 : 0
31. Bakoš 2 : 0
64. Rajtoral 3 : 0
74. Řezníček 3 : 1

PLZEŇ

Ještě dvě výhry. Anebo jedno vítězství a dvě remízy. Mistrovská matematika je pro fotbalovou Plzeň jednoduchá. Poté, co v sobotním duelu 27. ligového kola zlomila před zraky držitele Zlatého míče Pavla Nedvěda mladoboleslavské prokletí a udržela si před druhou Spartou čtyřbodový náskok, jí zmiňované výsledky v posledních třech kolech zajistí titul, aniž by se musela ohlížet na Pražany. Proto žádný div, že vítězství 3:1 přijali Vrbovi svěřenci s úlevou. Ovšem hořkou, neboť v závěru přišli o vyloučeného dirigenta Horvátha.

Foto: Petr Eret, ČTK

Fotbalisté Plzně se radují z branky proti Mladé Boleslavi.

Článek

Obrovskou šanci sice v sedmé minutě Bakoš spálil, neboť obranný val napěchovaný v mladoboleslavské bráně nepropálil, z docela nevinné akce se po naplnění úvodní čtvrthodiny přesto Plzeň vedoucího gólu dočkala. Jiráček totiž naservíroval Kolářovi takovou přihrávku, že by bylo hříchem ji neproměnit.

Ligového leadera tak mohl uklidnit nejen návrat uzdraveného kapitána Horvátha do základní sestavy, ale i rychlé vedení. A nic na tom neměnilo, že sudí Příhoda si přijel do Plzně zahrát karetní mariáš, na které v samém závěru doplatit právě plzeňský kapitán Horváth.

Po necelé půlhodině sice ochozy běsnily, neboť Trappovi zapomenutému na malém vápně by byla ke vstřelení gólu i ragbyová brána malá, ale když dvě minuty poté Bakoš po parádní přihrávce Horvátha na spící mladoboleslavskou obranu vyzrál a Millera podruhé překonal, bylo rázem všechno odpuštěno.

S kým se v posledních třech kolech utkají?
Plzeň:Teplice (venku), Ostrava (doma), Olomouc (venku)
Sparta:Bohemians (doma), Ústí (venku), Hradec Králové (doma)

Trenér Stanner, který po sezóně v Mladé Boleslavi končí, musel o přestávce pořádně zvýšit hlas, neboť po změně stran jeho svěřenci viditelně přidali. Najednou nešetřili krokem, přidali na důrazu, i do útoku se pouštěli, takže domácí obrana začala mít problémy. A mohla mít ještě větší, kdyby Chramosta v 57. min. propálil ležícího brankáře Pavlika. Přes tři opakované pokusy to však nesvedl, takže Plzeň rozpačitou úvodní čtvrthodinu, kdy se nedostala za půlící čáru, natož aby se zmohla na kloudnou akci, přečkala.

První povedený rychlý výpad jí pak stačil, aby si vedení pojistila a nedopustila komplikace, které jí potkaly v předchozím domácím střetnutí se Slavií. Bakoš s Rajtoralem si totiž pohráli s pěticí hostujících hráčů a Rajtoral pak pohodlně střílel do prázdné brány.

Mladoboleslavský Řezníček ovšem po deseti minutách výsledek skorigoval a Vrbovi svěřenci se začali zase strachovat. Jakoby si vzpomněli na neblahý konec předchozího domácího utkání se Slavií, takže jejich obrana byla rázem propustná, jako slapská přehrada při stoleté vodě. Mendy ale naštěstí pro domácí napálil balón jen do boční sítě, Řezníček svou příležitostí rovněž pohrdl, takže Plzeň mladoboleslavský komplex nakonec přece jen zlomila a po čtyřech soutěžních zápasech ji porazila.

Čtyři minuty před koncem však přišla o Horvátha, který si zahrál na volejbalistu, po druhé žluté kartě musel ze hřiště a v ligovém finiši bude leaderovi tabulky moc a moc chybět.

Vikt. Plzeň – FK Mladá Boleslav 3:1
Branky: 16. Kolář, 31. Bakoš, 63. Rajtoral - 74. Řezníček. Rozhodčí: Příhoda – Košec, Koval. ŽK: Horváth, Trapp, Bakoš, Ševinský - Dimoutsos, Ščuk. ČK: 86. Horváth. Diváci: 6311.  Poločas 2:0.
Plzeň: Pavlík - Rajtoral, Ševinský, Bystroň, Limberský - Petržela (77. Ďuriš), Horváth, Trapp, Kolář, Jiráček (90. Brezinský) - Bakoš (82. Rezek). Trenér: Vrba.
Mladá Boleslav: Miller - Kysela, Rolko, Dimitrovski, Fabián - Mendy (84. Dudka), Kúdela, Dimutsos, Táborský (46. Ščuk) - Řezníček, Chramosta (73. Bulut). Trenér: Stanner.

Reklama