Hlavní obsah

Jablonec - Slavia 2:2Slávisté potvrdili v Jablonci pověst remízového krále

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Koreš 0 : 1
24. Piták 1 : 1
45. Třešňák 2 : 1
61. Kaufman 2 : 2

JABLONEC

Remízou 2:2 skončilo utkání 29. kola mezi Jabloncem a Slavií Praha. Oba týmy už nehrály o žádné ligové mety, a tak divákům mohly předvést ofenzivní fotbal, v němž oba kluby vedly. Hosté šli do vedení a pak dokázali uhrát nerozhodný výsledek a potvrdili pověst remízové krále.

Článek

Radost z fotbalu mohly rozdávat oba kluby: domácí tým si již dávno zajistil třetí místo zajišťující pohárovou Evropu a Slavie ligovou jistotu. Příjemnou fotbalovou atmosféru v úvodu zápasu zkazilo je zranění reprezentanta do 21 let Vošahlíka, který musel být již v 10. minutě střídán, a tak si 100. ligové utkání na rozdíl od Eliáše neužil.

Bezstarostný fotbal rozpohybovali hosté - v 19. minutě důrazný Koreš překonal jabloneckého brankáře. Jablonec přidal a v důsledku jeho útočného snažení byl vyrovnávací branka, kterou zařídil ex-slávistický tandem v barvách Jablonce. Marek Jarolím se obtočil kolem Trubily a krásně přihrál Pitákovi, který bez problému vsítil svůj devátý gól v Jablonci.

Jablonec byl od té doby mnohem aktivnější a měl i několik dalších šancí na skórování, avšak proměnil až tu z 45. minuty, kdy ze Sparty hostující Třešňák dostal pěknou přihrávku za obranu a v tváří v tvář s brankářem Vaniakem nezaváhal a po jeho levé straně poslal míč za jeho záda.

Ve druhé půli se znovu zvedla Slavie a při Jablonci občas stálo štěstí. Na druhé straně tvrdě pálil v 55. minutě Třešňák a o minutu později zaduněly rukavice na druhé straně, když Valeš vyrážel střelu Černého. V 58. minutě vlnu emocí zvedla neuznaná branka hostů.

O dvě minuty později už ale slávisté dali regulérní gól: trestný kop od autové čáry rozehrál Trubila, na centrovaný míč si v šestnáctce nejvýše vyskočil Kaufman a hlavou srovnal skóre zápasu.

29. kolo první fotbalové ligy
Jablonec - Slavia Praha 2:2 (2:1)
Branky: 26. Piták, 45. Třešňák - 19. Koreš, 61. Kaufman. Rozhodčí: Ochotnický - Jiřík, Pilný. ŽK: Piták - Černý. Diváci: 3722.
Valeš - Eliáš, Pavlík, Beneš, Jablonský - Vošahlík (10. Třešňák, 71. Michálek), Loučka, Kovařík - Piták, M. Jarolím (84. Drsek) - Lafata. Trenér: Komňacký.
Vaniak - Kaufman, Čelůstka, Hubáček, Trubila - Černý (90. Milutinovič), L. Jarolím, Janda, Koreš (74. Hora) - Pospěch, Kisel. Trenér: Petrouš.

Reklama