Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Teplice 1:1Bohemians neudrželi vedení a v Edenu remizovali s Teplicemi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
30. Sedláček 1 : 0
58. Vondrášek 1 : 1

PRAHA

Fotbalisté Bohemians 1905 přerušili čtyřzápasovou vítěznou sérii před svými diváky a remizovali v předposledním kole první fotbalové ligy s Teplicemi 1:1. Neudrželi nejtěsnější poločasové vedení, které jim zajistil Michal Sedláček. Severočeši nedokázali vyhrát ani v sedmém ligovém utkání za sebou, alespoň bod jim zařídil Tomáš Vondrášek.

Článek

Před výkopem se v pražském Edenu držela minuta ticha za legendárního hráče Bohemians a člena elitního Klubu ligových kanonýrů Jiřího Peška, který zemřel v pátek ve věku třiaosmdesáti let.

Po oboustranně opatrnějším úvodu bez velkých příležitostí se poprvé prosadili domácí. Ve 30. minutě útočník Milan Škoda na hranici pokutového území přesně přihrál spoluhráči Michalu Sedláčkovi, jehož povedená střela zapadla do horního růžku Grigarovy branky. Záložník Bohemians se ve svém jedenáctém ligovém startu v sezoně dočkal premiérového zásahu.

Nabuzení domácí mohli zdvojnásobit vedení dvě minuty před přestávkou z rychlé akce z levé strany, ale Škoda z těžké pozice špičkou kopačky přestřelil.

Hráči Teplic vstoupili do druhého poločasu aktivněji a brzy se dočkali vyrovnávací branky. V 58. minutě se prosadil křížnou střelou ránou z rohu šestnáctky útočník Tomáš Vondrášek a zaznamenal pátou branku v sezoně.

V závěrečných minutách se ani jeden z týmu vehementně nehnal do útoku a zdálo se, že remíza vyhovuje oběma. Ojedinělou šanci měl záložník "Klokanů" Jan Moravec, který se po odraženém rohovém kopu dostal k míči, ale jeho pokus zlikvidoval pozorný gólman hostů Tomáš Grigar.

Po závěrečném hvizdu se fanoušci Bohemians přímo na hrací ploše rozloučili s trenérem Pavlem Hoftychem, který po sezoně zamíří do slovenské Trnavy.

Bohemians 1905 - FK Teplice 1:1 (1:0)
Branky: 30. Sedláček - 58. Vondrášek. Rozhodčí: Příhoda - Slavík, Tacina. ŽK: Cseh, Štohanzl - Smejkal, Mareš. Diváci: 3321.
Bohemians: Sňozík - Jindřišek, Lukáš, Cseh, Bartek - Moravec, Držík, Sedláček (90. J. Marek), Štohanzl (90.+1 Budinský) - Škoda, Hartig (80. Potočný). Trenér: Hoftych.
Teplice: Grigar - Rosa, Smejkal, Hošek, Ljevakovič - Verbíř (82. Kalivoda), Vachoušek (70. Došek), Čajič (87. Česlák), Mareš - Vondrášek, Mahmutovič. Trenér: Plíšek.

Reklama

Související témata: