Hlavní obsah

U fotbalistů Českých Budějovic po sezóně skončí kouč Šilhavý

ČESKÉ BUDĚJOVICE

U fotbalistů Českých Budějovic po sezóně skončí trenér Jaroslav Šilhavý. Vedení jedenáctého týmu prvoligové tabulky se rozhodlo, že s ním neprodlouží smlouvu, která vyprší 30. června. Sobotní duel 30. kola v Liberci tak bude pro osmačtyřicetiletého kouče posledním na lavičce Dynama.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér Jaroslav Šilhavý v Českých Budějovicích končí.

Článek

"Dostali jsme se do stavu, kdy je potřeba kádr A-týmu trochu okysličit a udělat nějakou změnu. Výsledky v letošním ročníku sice znamenají záchranu v lize, ale herní projev nebyl především na hřištích soupeřů ideální a na tom chceme zapracovat," uvedl v tiskové zprávě generální manažer klubu Jiří Kotrba. Jihočeši venku v této sezoně jako jediný tým v lize zatím ani jednou nevyhráli.

Šilhavý přišel na jih Čech po deseti kolech minulé sezony a tým, který byl v té chvíli na sestupové příčce, dovedl na konečné 13. místo. Také v tomto ročníku Jihočeši dlouho bojovali o záchranu, definitivní jistotu udržení získali až po 28. kole po remíze v Brně.

"Působení Jaroslava Šilhavého u A-týmu nebereme jako nevydařené. Především v loňské sezoně přebíral A-tým ve velmi složité situaci, a přestože nás mohl někdo odepisovat, dvě kola před koncem jsme měli zajištěnou ligu i pro letošek," dodal Kotrba.

Šilhavý není jediným trenérem, který po sezoně v první lize skončí. Teplickou lavičku opustí Jiří Plíšek, v Bohemians 1905 skončí Pavel Hoftych, který míří do Trnavy. Nového kouče bude mít také Mladá Boleslav a zřejmě i Příbram.Připravujeme další podrobnosti

Reklama

Související témata: