Hlavní obsah

Kouče Soukupa potěšily výkony mladíků ze Slovácka

TEPLICE

I pro celek Slovácka bylo poslední kolo letošního ročníku Gambrinus ligy svým způsobem výjimečné. Tým trenéra Miroslava Soukupa totiž účinkoval v zápase, který se nesl v duchu loučení teplické legendy Pavla Verbíře. „Jsme rádi, že jsme vlastním výkonem snad nepokazili oslavnou atmosféru tohoto duelu. Troufnu si říci, že jsme si remízu zasloužili, i když domácí určitě prahli po vítězství, což by byl pro ně asi další korálek na vlně loučení s jejich kapitánem. I my před Verbířem samozřejmě smekáme,“ říkal Soukup.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Trenér Slovácka Miroslav Soukup

Článek

Co se týče snahy Slovácka po úspěšném výsledku, byl trenér s přístupem hráčů spokojen.

„Získali jsme venku bod. Sice nám k tomu pomohl vlastní gól domácích, ale kluci opravdu bojovali až do poslední chvíle. A čeho si cením nejvíce, je fakt, že jsme obstáli i v improvizované sestavě. Možná i domácí fanoušci si všimli, že jsme nastoupili v jiném složení, než obvykle. Byla to vlastně o pár kluků z áčka posílená juniorka. Dali jsme šanci najednou asi osmi odchovancům do třiadvaceti let. A většina si počínala velmi dobře. Vždyť hráli o svoji budoucnost a jistě přemýšlejí o velké kariéře. Ať Daníček nebo Jeleček ukázali svoji perspektivu. Nepodlehli výjimečné atmosféře,“ kvitoval Soukup.

A pochválil jmenovitě i brankáře Heču. „Je to kluk, který poctivě pracuje, a jeho výkony šly nahoru. V průběhu sezóny moc šancí nedostal, protože to měl hodně složité za Filipkem, který patří k nejlepším ligovým gólmanům. Heča má předpoklady chytat v lize,“ tvrdil Soukup.

Také vysvětlil, proč zvolil omlazený výběr sestavy. „Byli jsme k tomu trochu i donuceni okolnostmi. Někteří hráči se nám zranili a celý týden jsme řešili, s kým na sever Čech odjedeme. Třeba Švancara si natáhl sval, Vít Valenta má problémy se zády. Spoléhal jsem na ostatní, co nastoupili,“ vykládal trenér. Skončí ve Slovácku Švancara? „To nemohu jednoznačně říci. Uvidí se v průběhu nejbližšího týdne,“dodal Soukup.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články