Hlavní obsah

Že nejsem psycholog a motivátor? To není pravda, tvrdil kouč Pulpit po postupu Žižkova do ligy

MOST

Žižkov to dokázal! Nenechával postup do první ligy až na poslední kolo druholigové soutěže a radoval se už po sobotním zápase v Mostě. K pojistce skoku mezi elitu mu stačilo nejtěsnější vítězství, takže bezprostředně po závěrečném hvizdu propukla mezi hráči na hřišti i fanoušky v sektoru hostí nepopsatelná radost. Viktorka je po dvou letech znovu prvoligová!

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Radost hráčů Viktorie Žižkov po výhře v Mostě neznala mezí, neboť znamkenala postup do ligy. V popředí již bez dresu střelec jediné branky utkání Michal Kropík.

Článek

„Věděli jsme, o co jde. V posledních dvou kolech jsme potřebovali tři body. Chtěli jsme je urvat už v Mostě. Úroveň utkání byla ovlivněna tím, že oba soupeři si uvědomovali důležitost boje. Mohu být jen spokojen s tím, že štěstěna se přiklonila na naši stranu. Tak jako jsme vyhráli, mohli jsme i prohrát, nebo remizovat,“ říkal žižkovský trenér Martin Pulpit.

Kam řadí postup se Žižkovem do ligy?

„Já už jsem měl řadu trenérských úspěchů. Bohužel moje jméno je spojováno s neustálým pomlouváním určitých lidí z okruhu fotbalu. Údajně nejsem psycholog, motivátor.  Já si myslím, že jsem ukázal, že to není pravda. To, že jsem dosud nedostal šanci ve velkém klubu je tím, že si jdu vlastní cestou. A dělám si práci tak, jak je to podle mně nejlepší pro mužstvo a pro klub. Postup s Viktorkou řadím hodně vysoko, protože nám nikdo nevěřil. Situace nebyla komfortní,“ líčil kouč.

Spokojený trenér Viktorie Žižkov Martin Pulpit dovedl svůj tým do nejvyšší soutěže. foto: ČTK/Libor Zavoral

„Hráči odvedli velký práce a zaslouží obrovské poděkování. Nebudu zapírat, že kluci čekali na výplaty pět měsíců. Strava nebyla na takové úrovni, jak by na fotbalisty náleželo. Ale nesměl jsem být na hráče hodný,“ vykládal Pulpit.

„Vím, že jsem se někdy ke svým svěřencům choval jako hulvát.  Nemohl jsem být hodný. Kdybych to udělal, tak jsme v Mostě neslavili. Věřím v tvrdý trénink na rozdíl od některých lidí v českém fotbale. Nezapomeňte na to, s jakými trenérskými jmény a osmdesátimiliónovým rozpočtem Viktorka před dvěma lety sestoupila. A s pětačtyřiceti milióny loni nepostoupila zpátky. Já jsem měl rozpočet dvacet miliónů a dá se říci částečně fiktivních. Protože většina peněz šla na umoření dluhů. O to víc si postupu vážím,“ tvrdil trenér Žižkova.

Kropík a Vaclík zářili štěstím

Vítězný gól Žižkova v Mostě vstřelil Michal Kropík. „Jsou to fantastické pocity. V kabině se vyhlásila prémie, kdo dá postupovou branku. Takže ji dostanu já,“smál se stoper. „Za sezónu jsem se trefil třikrát a jsem šťastný, že to takhle dopadlo.Je to můj druhý postup s Viktorkou za pět let.Tehdy jsem byl mladý, nyní patřím ke zkušenějším a moc si to užívám,“ radoval se Kropík.

Brankář Tomáš Vaclík přijel do Mostu ze soustředění reprezentační „jedenadvacítky“ v Jablonci. „Přivezl mě autem pan Kudela a ke klukům jsem se připojil až před zápasem. Byli jsme tak domluvení s trenérem Dovalilem, že mě z Jablonce pustí. Po zápase jedu zpátky na soustředění. Měl jsem za úkol postoupit a nezranit se, což jsem splnil. Takže jsem jako kluci šťastný,“  líčil gólman.

Reklama

Související témata: