Hlavní obsah

Byl to dobrý krok, říká útočník Třešňák o Jablonci

JABLONEC NAD NISOU

Tři góly vstřelil v jarní části Gambrinus ligy fotbalový útočník Lukáš Třešňák. Svým dílem tak přispěl k bronzové příčce Baumitu Jablonec v tabulce nejvyšší soutěže. „Myslím, že jsem v zimě udělal dobrý krok, když jsem šel ze Sparty na hostování právě do severočeského klubu,“ pochvaluje si 23letý fotbalista, který by měl v Jablonci pokračovat i nadále.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Lukáš Třešňák v dresu Sparty

Článek

Třešňák naskočil do dvanácti ze třinácti jarních kol. Chyběl jen v tom úvodním proti Liberci, pak se dostával na hřiště v roli střídajícího hráče. Zpočátku jen na pár, pak i třeba na dvacet minut. A v závěru jara se už objevil i v základní sestavě a odehrál celý zápas v Brně. „Pro domácí to bylo smutné loučení s ligou, pro mě zase vydařený duel, protože jsem skóroval,“ uvedl Třešňák.

„Moje individuální hodnocení bych nechal raději na trenérovi. Ale vážím si toho, že jsem dostal víc příležitostí než předtím ve Spartě. Jsem rád i za ty tři vstřelené branky,“ líčil útočník, který si cení spolupráce celého kolektivu.

„O góly se na jaře starali hlavně David Lafata a Karel Piták, ale tým fungoval jako celek. Poznal jsem kvalitní prostředí a doufám, že v Jablonci zůstanu na přestup. Pracovalo se na tom hned po skončení sezóny a vypadá to, že k tomu přestupu opravdu dojde,“ podotkl Třešňák, který by trvalého odchodu ze Sparty nelitoval. „Pro mladé fotbalisty jako jsem já je těžké se v ní výrazně prosadit. Sparta je kolosem, který spoléhá na hotové hráče a posily. A cítím, že v Jablonci bych měl z fotbalového hlediska i v budoucnu větší šanci na uplatnění,“ zamyslel se útočník.

Velkou vidinou pro něj je start za Jablonec v kvalifikaci o Evropskou ligu. „Určitě se na to těším. Může to být pro mě velký zážitek, ale nechci předbíhat. Hlavní je, abych absolvoval bez zdravotních problémů kvalitní přípravu,“ dodal Třešňák.

Reklama

Související témata: