Hlavní obsah

Uvědomuji si zodpovědnost i velký závazek, řekl kouč Koubek po prvním tréninku Boleslavi

Fotbalový kouč Miroslav Koubek se ve středu ujal taktovky FK Mladá Boleslav, když poprvé vedl trénink středočeského prvoligového mužstva. Hráči se k němu sešli po krátké dovolené a s vědomím, že je čeká letní příprava nejen na ligu, ale i účinkování v evropských pohárech. „Začali jsme brzy, ale takový je trend ve všech českých týmech, které se v létě představí v Evropě,“ zdůraznil Koubek v rozhovoru pro Sport cz.

Foto: Drahoslav Ramík, ČTK

Trenér Mladé Boleslavi Miroslav Koubek

Článek

Co bylo náplní první tréninkové jednotky pod vaším vedením?

Nemyslím si, že by to byl náročný trénink. Šlo o takovou směsku cvičení na rozhýbání. Pracovně tomu říkáme na profouknutí, nic dramatického. Reakce byly příznivé. Kluci si na silová cvičení zvyknou.

Vaše úvodní dojmy z nového působiště?

Zní to jako klišé, ale Boleslav beru opravdu jako výzvu. Finální nabídku jsem dostal až v závěru jarní sezóny. Jsem rád, že jsem byl pro toto angažmá klubem osloven. Těší mě to, ale zároveň si uvědomuji velkou zodpovědnost a cítím velký závazek.

Máte představu o případných změnách v kádru?

Mám filozofii, že by se do mužstva nemělo moc zasahovat. Mrzela by mě ztráta Mendyho, který touží po zahraničí. Místo něj připadá v úvahu Štohanzl z Bohemians 1905, který s námi už trénoval. Je potřeba zvýšit konkurenci v obranné řadě a v útočné formaci.

Spekuluje se o jménech jako je třeba Neves z Ostravy. Usilujete o něj?

Přiznávám, že jsem ho sám kontaktoval. Stejně jako ho oslovil i náš management. Výsledek je velkou neznámou.

Co jste řekl hráčům v kabině?

Mluvil jsem o férovosti, týmovosti, kladné motivaci. Byla řeč i o věcech odborného rázu, což zůstane mezi mnou a hráči.

Znovu jste u jednoho týmu s asistentem Borisem Kočím, s nímž jste spolupracoval na minulé štaci v Ostravě. Proč jste si ho vybral?

Myslím, že jsme v Ostravě udělali kus práce. Víme, co můžeme od sebe čekat. Prostě nám symbióza vyhovuje.

Pan Kočí ještě v sobotu vedl Vlašim ve druhé lize, od středy je v Boleslavi. Takže neměl ani dovolenou...

Je mi trochu líto, že měl volno jen pár dní, ale takový je fotbal. Já jsem si dovolenou bez trénování užíval po odchodu z Ostravy sedm měsíců.

Boleslav čeká start v kvalifikaci o Evropskou ligu. Loni jste vypadl s Baníkem Ostrava proti běloruského Mogilevu...

Podívejte se na to, kdo hraje na evropském šampionátu „jedenadvacítek“ v Dánsku. Ano, je tam i Bělorusko. Z tohoto pohledu neuznávám, že se před rokem psalo v souvislosti s Baníkem jako o ostudném vyřazení apod. Musíme být pokorní ke všem soupeřům.

Jak vidíte naděje Boleslavi?

Věřím, že bychom mohli to svoje úvodní vystoupení zvládnout. Pokud budeme mít štěstí a postoupíme do čtvrtého předkola, pokusíme se proniknout do základní skupiny.

Reklama

Související témata: