Hlavní obsah

Věřím, že těžký program zvládneme, říká boleslavský Johana

MLADÁ BOLESLAV

Jarní cíl byl splněn, ale před týmem Mladé Boleslavi je nová výzva. Tak vnímá současný rozjezd letní přípravy fotbalový obránce Petr Johana. „Už v červenci nás čeká těžký program a věřím, že ho zvládneme,“ říká zkušený zadák v rozhovoru pro Sport.cz.

Článek

„Když se vrátím k minulé sezóně, tak jsme v ní dosáhli kombinace v podobě prvenství v domácím poháru a pátého místa v Gambrinus lize. Beru to jako velký úspěch, co se týče Ondrášovka Cupu, v lize to mohlo být trošku lepší. Ale myslím, že i jeden triumf zaslouží absolutorium, takže celkově snad převládala spokojenost,“ uvažoval Johana, který v minulosti působil v Liberci, Spartě, Turecku, Mostu a v Rakousku.

„Dovolenou jsem strávil doma na Litvínovsku a byl jsem se podívat za bývalým spoluhráčem z Liberce Honzou Nezmarem v Hlavnici na Opavsku, kde probíhaly nějaké fotbalové oslavy. Do zahraničí jsem se nedostal, ale to nevadí,“ usmál se řízný stoper.

Odhodlání do přípravy? „Prvořadé je, aby byla kvalitní, a dobře jsme natrénovali. V tom vidím základ, abychom vstoupili úspěšně do kvalifikace o Evropskou ligu. Již tuto neděli hrajeme přípravný turnaj v Čelákovicích, kde se střetneme se Slavií, Jabloncem a Hradcem Kreálové. Vzpomínám si, že loni jsem na této akci debutoval v dresu Boleslavi po příchodu z Rakouska. Rychle to uteklo a jedeme do Čelákovic znovu,“ zamyslel se Johana.

Zajímavou konfrontací bude pro Boleslav i český Superpohár s Plzní. „Potkají se mistr ligy a vítěz poháru. Budeme chtít vyhrát a přidat do klubové sbírky další trofej. Nesmíme ale zapomínat ani na domácí ligu, která startuje koncem července. Prostě, na podzim bude o co hrát,“ dodal mladoboleslavský fotbalista.

Reklama

Související témata: