Hlavní obsah

Už mám to správné mrazení, říká kanonýr Jablonce Lafata

FK Baumit Jablonec už příští týden vstoupí do předkola Evropské ligy. Tým pod vedením trenéra Františka Komňackého ladí formu v Rakousku a k radosti všech se daří i nejlepšímu střelci minulého ligového ročníku Davidu Lafatovi.

Foto: Michal Doležal, ČTK

David Lafata (vlevo) se raduje z branky.

Článek

„Dal jsem pět gólů ve čtyřech zápasech, což je dobré, ale ne nejpodstatnější. Hlavně abych se trefoval v předkole Evropské ligy a pak v Gambrinus lize. To bude mnohem důležitější,“ řekl pro Sport.cz a Právo David Lafata.

Jako každý fotbalista si oddechl, že nejtvrdší část přípravy už má za sebou. „V zimě to je mnohem krutější. Letní příprava byla vzhledem k brzkému začátku sezóny kratší, ale tím nechci říct, že by nás trenéři nějak šetřili. Tvrdé dávky na fyzickou kondici jsme museli absolvovat. V Rakousku už hlavně ladíme. Škoda, že hodně často prší,“ posteskl si.

Asistent trenéra Jozef Weber sledoval první vzájemný duel Podgorice s albánským Flamurtari Vlora. „Přivezl nějaká videa a trenér nám je už pouštěl. Soustředíme se na albánský celek, který první zápas vyhrál 3:1 a odvetu doma už nejspíš nepustí. Když budeme všichni v pořádku, máme na to, abychom postoupili,“ zdůraznil si nahlas Lafata.

V jabloneckém celku došlo k několika změnám. Útočník Tomáš Pekhart, který strávil jaro na Letné, přestoupil do Norimberku. Odešli Pavel Drsek a Tomáš Michálek. Naopak tým posílil talentovaný stoper Jakub Štochl z Příbrami, gólman Jan Šebek z Chelsea a záložníci Filip Novák ze Zlína a Jan Kopic z Jihlavy.

„Máme mladé mužstvo, ale kvalitní. Kostra týmu zůstala. Do přípravy už se zapojili i Jan Kovařík, který byl s jednadvacítkou na mistrovství Evropy, a druhý Honza Vošahlík, jenž si doléčil kotník. Už mám to správné mrazení. Vždyť příští týden nás čeká první krok v Evropské lize, a ten by měl být co nejpovedenější. Z mého pohledu i střelecky,“ přál si David Lafata, který o odchodu z Jablonce neuvažuje... „Jsem tu spokojený. Musela by přijít opravdu hodně zajímavá nabídka pro mne i pro klub,“ nastínil, za jakých podmínek by odešel.

Reklama