Hlavní obsah

Zodpovědnost cítím i bez pásky, dušuje se slávistický kapitán Lukáš Jarolím

S páskou na rukávě povede Lukáš Jarolím fotbalovou Slavii i do nové sezóny. Spoluhráči mu věří, takže i při letošního volbě z něho udělali svého kapitána. Logicky, protože v Petroušově kádru je po Stanislavu Vlčkovi druhým nejstarším a samozřejmě i nejzkušenějším hráčem. „Zodpovědnost za mužstvo a jeho výsledky bych ale cítil i bez pásky,“ dušuje se Jarolím.

Foto: Slavia.cz

Lukáš Jarolím je zase slávistickým kapitánem.

Článek

I tak muselo potěšit, že mladí hráči vám opět dali důvěru a zvolili vás kapitánem...

Samozřejmě, i když pro mě není podstatné, zda mám kapitánskou pásku na rukávě. Zodpovědnost za mužstvo cítím stejně. A nejsem sám, protože ji mají a cítí i další zkušení hráči v našem kádru Vlček, Hubáček i naše nová posila Čontofalský.

Slávistický kádr se během léta dost změnil, řada hráčů patřících do základní sestavy odešla, takže v Edenu se bojuje nový tým. Nemáte obavy, aby se rošády v kádru do hry a výkonnosti mužstva až příliš nepromítly?

Objevila se mezi námi spousta mladých kluků, kteří v přípravě fotbalové kvality prokazovali. Teď bude záležet jen na nich, jak se prosadí a řeknou si o své místo. V posledních přípravných zápasech se sestava rýsovala celkem slibně, jen náhrada za Čelůstku je zatím ve hvězdách.

Vy jste ale v přípravě nevyhráli ani jedno utkání. Neděsí to trochu?

Před cestou na soustředění do Itálie se sestava neustále měnila a na hřišti jsme se střídali, takže výsledky nebyly směrodatné.  Na závěr jsme ovšem uhráli remízy s Laziem, Parmou a Bayernem, což byly nerozhodné výsledky víc než slibné. Pravdou sice je, že italská mužstva jsou v jiné fázi přípravy než my, ale i tak na nich bylo vidět, že prohrát nechtějí.

V posledním duelu proti římskému Laziu jste se zaskvěl jako střelec, neboť jste dal dva góly. A jeden dokonce hlavou.

Teď jen doufám, že jsem střeleckou mušku vypálil hned v přípravě. Zvláště když jsem skóroval i hlavou, což se přim mém vzrůstu rovná pomalu zázraku.

Je obtížné v pětatřiceti, které mimochodem oslavíte v pátek v derby s Bohemians, hledat novou motivaci a chuť do fotbalu?

Bez starosti, motivaci mám stejnou, jako když mně bylo dvacet. Ono by ani nešlo trénovat a hrát, kdyby člověka fotbal nebavil. A protože se mně letos na rozdíl od roku loňského vyhýbala i zranění, mělo by být všechno v pořádku.

Přesto asi musíte cítit přibývající léta na těle i v kostech.

Ono to není zase až tak dramatické, protože už umím regenerovat a vyhánět únavu, aby odešla z těla co nejrychleji. I proto se možná cítím lépe, než v šestadvaceti.

S jakými ambicemi vůbec Slavii do ligové soutěže povedete? Máte na to, abyste bojovali o místa zaručující start v evropských pohárech?

Chci tomu věřit, ale až liga ukáže, jaké je realita.

Třeba bude vaší výhodou, že se Slavií nikdo nepočítá.

Bylo by dobré, kdyby nás soupeři podceňovali a my udeřili. Nejlépe hned na úvod v derby s klokany.

Reklama

Související témata: