Hlavní obsah

Sarajevu dala pět gólů, teď Spartu čekají neoblíbení Jihočeši

PRAHA

Pokaždé jsou proti nim velkým favoritem. Jenže fotbalistům Sparty se proti Českým Budějovicím moc nedaří. Při své ligové premiéře by Letenští v neděli od 17:00 na hřišti soupeře rádi navázali na čtvrteční kanonádu proti Sarajevu v předkole Evropské ligy (5:0). Jsou si však dobře vědomi, že na jihu Čech se jim nedaří. Budějovičtí bodovali čtyřikrát z posledních pěti vzájemných i domácích duelů.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Fotbalisté Sparty oslavují jednu ze vstřelených branek do sítě FK Sarajevo.

Článek

Porážky v Hradci Králové a Českých Budějovicích hned na úvod ligy loni přišly Spartu draho. Ztrátu už nedohnala a mistrovský titul neobhájila. Teď má na jihu Čech šanci k reparátu.

„Máme co napravovat, bilance se soupeřem není moc příznivá. Budějovice mají konsolidovaný tým a chtějí mít v soutěži co nejdřív klid,“ uvědomuje si kouč Jozef Chovanec.

Čtvrteční duel se Sarajevem by měl být pro sparťany tím nejlepším dopinkem. „Jsme rádi, že jsme první soutěžní zápas zvládli tak dobře. Až v dalším průběhu sezóny se ukáže, jak kvalitně jsme se v létě připravili. Já ale doufám, že se povezeme na vítězné vlně a budeme dál vyhrávat,“ věří Marek Matějovský, nový kapitán Sparty.

Start ligy si nechtějí nechat utéct

Moc času na přípravu ligoví vicemistři po poháru neměli, problém v tom ale nevidí. „Na začátku každé sezóny je to stejné... Pohárová mužstva hrají anglické týdny. Stejné starosti mají také Plzeň, Jablonec a Boleslav. Uvidíme, jak to kdo zvládne. Musíme hrát ve všech utkáních od začátku naplno, aby nám úvod ligové sezóny neutekl jako v té minulé. Já osobně se na to těším,“ říká Matějovský.

Kouč s ním souhlasí. „Nikam jsme necestovali. Horší to bude po návratu ze Sarajeva, kdy nám do ligového zápasu s Jabloncem budou zbývat dva dny,“ poukázal Chovanec.

Středem pozornosti bude kanonýr Kweuke, který se proti Sarajevu blýskl hattrickem. Trenéři věří, že nejen on naváže na povedený čtvrteční výkon. „Nechci oddělovat poháry a domácí soutěž. V minulosti se nám to moc nevyplatilo. V každém zápase musíme udržet maximální koncentraci,“ přeje si Chovanec.

Mistrovská Plzeň v sobotu remizovala s Libercem, další z ligových favoritů Jablonec nastoupí až v pondělí proti Mladé Boleslavi.

Reklama

Související témata: