Hlavní obsah

Chramostovi jsem říkal, ať s těmi góly přestane, přiznal Vaclík po prohře Žižkova

Těžkou úlohu měl fotbalový brankář Viktorie Žižkov Tomáš Vaclík při zápase v Mladé Boleslavi. Pražský tým musel hrát dlouho v deseti bez vyloučeného Bartla, a tak nebylo divu, že tři body zůstaly na půdě středočeského klubu. „Boleslav, to byl jiný level oproti prvním třem kolům,“ říká Vaclík v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Tomáš Vaclík

Článek

Prohráli jste 0:2 a naději na slušný výsledek jste ztratili už v prvním poločase. V čem byly příčiny?

Bohužel jsme nestíhali v obraně, kluci se nestačili posouvat. Boleslav vyhrála zaslouženě. Ale musím říci, že můj protějšek v boleslavské bráně Míra Miller fauloval Ríšu Kaloda a byla to jasná penalta. Nevím, proč ji rozhodčí nepískl. Pak jsme dostali červenou kartu a zápas dostal svůj ráz. Domácí drželi míč a ve druhé půli ani nehráli naplno.

Dva góly vám dal už v první půli spoluhráč z reprezentační jedenadvacítky Chramosta a mnoho nechybělo k hattricku. Prý jste mu o poločase něco říkal?

Když jsme šli na hřiště, prosil jsem ho, ať už toho s těmi góly nechá a ať přestane. Přesto mě ještě jednou málem překonal, ale jeho střelu jsem vystihl. Připadal jsem si jako na tréninku jedenadvacítky, když kluci zkoušeli brejky sami na gólmana.

Žižkov má za sebou v roli nováčka čtyři ligová kola. Jak je hodnotíte?

První tři zápasy byly z naší strany celkem solidní, to si troufnu tvrdit. Vždyť jsme porazili Duklu. Ale zjistili jsme, že Boleslav je úplně jiný level. I pro kluky v poli je dobré, že získávají zkušenosti.

V Boleslavi jste představili nové posily. Co si od nich slibujete?

David Kalivoda z Teplic byl s námi poprvé na pátečním tréninku. Pro něj to bylo určitě těžké hned v neděli naskočit do sestavy. Ale je to velice kvalitní fotbalista. Do kabiny zapadl rychle a už po zápase v Boleslavi jsme si řekli nějaké poznatky. Pavel Kadeřábek ze Sparty za nás nastoupil už v týdnu v poháru v Písku.

Jak si věříte v příštím kole proti Olomouci?

Chceme vyhrát. Uvidíme, jak se jejich hráči srovnají s odpočtem devíti bodů. Sigma je sice podle tabulky vinou trestu poslední, ale herním projevem patří k těm lepším ligovým celkům. Musím si dát pozor na střelce Heinze.

Reklama

Související témata: