Hlavní obsah

Před kluky smekám, ocenil vyloučený Nezmar bojovnost spoluhráčů

LIBEREC

Pětasedmdesát minut hráli fotbalisté Liberce proti Olomouci v oslabení po vyloučení stopera Jana Nezmara, přesto měli blíž k vítězství, než soupeř. Chybělo jim jediné: aby proměnili obrovské šance, které si vytvořili i v době, kdy bojovali jen o deseti. A tak se zrodila remíza 1:1.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jan Nezmar (druhý zleva) se spoluhráči z Liberce

Článek

„Zpočátku jsem byl na vážkách, jestli mám klukům v kabině vyčinit za to, že zahodili gólové příležitosti, nebo jim poděkovat, že bojovali i za mě a předvedli výbornou hru. Zvolil jsem tu druhou variantu. Před týmem smekám, kluci odvedli fantastický výkon. Škoda, že tam ještě něco nespadlo,“ uvažoval Nezmar.

Na hřišti pobyl jen úvodní čtvrthodinku. Pak uviděl červenou kartu po faulu na Navrátila. „Během chvíle jsem mohl dát dva góly, nakonec jsem šel rychle ven. Byla to moje chyba. Do té situace jsem se dostal sám a vyloučení bylo z pohledu pravidel správné. Nebýt červené karty, zápas by se určitě odvíjel jinak. Jsem přesvědčen, že v jedenácti bychom utkání dotáhli do vítězného konce,“ rozebíral zkušený fotbalista.

Liberecký Jiří Štajner vstřelil za poslední dva zápasy tři góly. Po dvou trefách v Mladé Boleslavi překonal hned v úvodu i olomouckého gólmana Zlámala. „Věřili jsme, že pokud dáme první branku, bude se nám hrát lépe. Rychle jsme vedli, jenže poté jsme hloupě inkasovali. A pak přišlo vyloučení. Přesto jsme pořád útočili a mrzí nás, že jsme nevyhráli. Chtěli jsme ty tři body věnovat kapitánovi Tomáši Janů, který v den zápasu slavil přímo na hřišti osmatřicáté narozeniny,“ líčil aktuálně nejlepší liberecký střelec, který se na podzim prosadil už čtyřikrát.

Pěkným momentem zápasu byl gól olomouckého Jana Schulmeistra. „Ani nevím, od koho jsem dostal přihrávku. Otočil jsem se s míčem a zkusil vystřelit. Vyšlo to, takže díky tomu vezeme bod. Ale musím uznat, že Liberec byl lepší. Kdyby proměnil šance, jeli bychom domů s debaklem. Za to, že se tak nestalo, děkujeme brankáři Zlámalovi,“ hodnotil útočník Sigmy.

Reklama

Související témata: