Hlavní obsah

Liberec - Dukla 1:2Dukla otočila zápas v Liberci a veze první ligovou výhru zvenku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Rilke 1 : 0
62. Gedeon 1 : 1
83. Lietava 1 : 2

LIBEREC

Fotbalisté Dukly Praha otočili průběh utkání 9. kola na půdě Slovanu Liberec a ze severu Čech vezou premiérovou venkovní výhru v nejvyšší soutěži. Domácí vedli po poločase po brance Rilkeho, ale nevyužili řadu dalších šancí a po pauze za to pykali. Gedeon vyrovnal a sedm minut před koncem Lietava zaznamenal vítězný gól hostů na 2:1.

Článek

Liberci patřil první poločas, ale nedokázal si v něm vypracovat dostatečný náskok. Ve 12. minutě si domácí po kombinaci Štajnera s Rilkem připsali vedoucí gól a měli i další šance. Jenže Breznaníkova rána mířila mimo a v 23. minutě Vorel po Štajnerově střele vykopl míč z prázdné branky.

Hosté se rozjížděli až v závěru prvního poločasu, ale brankář Bičík si dokázal s několika nepřehlednými situacemi poradit, nejvíce práce měl s Vrzalovou ránou. Těsně před poločasem mohlo uhodit na druhé straně, kde se ale Rilke podruhé už neprosadil.

Severočeši sice v utkání vedli, ale nedočkaví fanoušci začali být nespokojení, že Slovan nepřidal i další góly, a pískotem mu to dávali najevo. Brzy na tom ale byl domácí celek ještě hůř, protože Gedeon vyrovnal.

Na domácí kopačky se najednou začala lepit nervozita a výpady Pražanů několikrát dostaly Slovan do úzkých. Lietava nejprve vystrašil libereckou obranu v 67. minutě, sedm minut před koncem jí pak tentýž hráč zasadil při brejku definitivní ránu gólem na 2:1. Hosté se nebáli útočit ani v závěru, Berger mohl přidat třetí gól, kterému zabránil skvělým zákrokem na poslední chvíli Bičík.

Liberec potvrdil, že domácí hřiště pro něj letos není výhodou, a ve stíhací jízdě za vedoucí Spartou znovu ztratil. Ze čtyř odehraných utkání pod Ještědem vyhrál Slovan pouze jednou. Dukla se radovala nejen z první výhry, ale i z prvních gólů mimo Julisku v soutěži. Záložník Gedeon se trefil v nejvyšší soutěži po šesti a půl letech.

Slovan Liberec - Dukla Praha 1:2 (1:0)
Branky: 12. Rilke - 62. Gedeon, 83. Lietava. Rozhodčí: Ardeleánu - Filípek, Moláček. ŽK: Vrzal, Svatonský, Rada (všichni Dukla). Diváci: 5320.
Liberec: Bičík - Gebre Selassie, Kelič, Polák, Fleišman - Štajner, Vácha, Janů (76. Bosančič), Breznaník - Rilke, Rabušic (59. Hadaščok, 70. Nezmar). Trenér: Šilhavý.
Dukla: Rada - Pospíšil, Vorel, Švejdík, Vrzal - Malý (74. Přeučil), Gedeon, Hanousek (90. Mikula) - Berger, Lietava, Svatonský (46. Pázler). Trenér: Kozel.

Reklama

Související témata: