Hlavní obsah

Bohemians 1905 podepsali smlouvy s Abrahamem a Orolínem

PRAHA

Fotbalisty Bohemians 1905 definitivně posílí zkušený záložník Martin Abraham a Pavol Orolín ze Slovenska. Oba přicházejí jako volní hráči a dnes podepsali s klubem z Ďolíčku smlouvy.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Fotbalista Martin Abrahám

Článek

Oba hráči byli v Bohemians 1905 na testech a svými výkony si řekli o angažmá. Abraham byl volným hráčem poté, co ukončil angažmá v třetí německé lize ve Wiesbadenu. Také Orolín hrál třetí ligu, a to na Slovensku za Dolnou Ždaňu. Levonohý hráč přesvědčil trenéra Pavla Medynského o svých kvalitách mimo jiné třemi góly ve třech utkáních Tipsport ligy.

"Jsem rád, že se s nimi podařilo podepsat smlouvy. Vždy jde o to, aby se vzájemně sladily sportovní a ekonomické parametry. Získání tzv. volných hráčů, kteří přicházejí ze zahraničí, nám samozřejmě umožnilo minimalizovat náklady na jejich pořízení. Nyní probíhají procedury dané systémem TMS FIFA, tedy i zapojení Německého a Slovenského fotbalového svazu, aby byly přestupy co nejrychleji uzavřeny," uvedl pro klubový web ředitel Bohemians 1905 Ladislav Valášek.

Vršovický celek nyní jedná o příchodu dalších dvou hráčů, kteří jsou v klubu na testech - stopera Lukáše Bodečka z Viktorie Žižkov a útočníka Pavla Vyhnala ze Slavie. "Vyřizujeme záležitosti s mateřskými kluby a tento týden chceme obě situace uzavřít," uvedl sportovní ředitel klubu Tomáš Požár.

Reklama