Hlavní obsah

Plzeň v generálce na Schalke remizovala s lídrem polské ligy

KYPR

Fotbalisté Plzně remizovali v generálce na blížící se utkání Evropské ligy proti Schalke 04 s lídrem polské ligy Slaskem Vratislav 1:1. Čeští mistři v závěrečném duelu na soustředění na Kypru už po šesti minutách prohrávali, v dalším průběhu ale byli aktivnější a v 74. minutě zásluhou Jakuba Hory vyrovnali.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Plzeň zakončila herní kemp na Kypru s bilancí jedné výhry a dvou remíz. Vedle Slasku uhrála nerozhodný výsledek 1:1 také s rumunským Otelulem Galati a zvítězila nad ruským Nižním Novgorodem.

Trenér Pavel Vrba poslal do dnešního zápasu sestavu, která by se měla podobat té, s jakou Viktoria vyrukuje na Schalke. "I ten dnešní zápas musím hodnotit stejně jako ty předcházející. Utkání nabídlo svoji kvalitu, hrálo se ve vysokém tempu," uvedl Vrba pro klubový web.

"V prvním poločase, přestože jsme prohrávali velmi lacinou brankou, jsme byli kompaktnějším týmem, který měl po většinu času převahu. Ve druhém poločasu se pak hra přeci jen trochu vyrovnala. Kromě vstřelené branky jsme tam měli ještě několik dalších příležitostí, škoda, že zůstaly nevyužity," zhodnotil Vrba duel s Vratislaví, která v neděli podlehla na Kypru 1:3 Teplicím.

Ve středu po poledni přiletí Plzeňští z Kypru zpět do Prahy a od čtvrtka zahájí závěrečnou přípravu na úvodní duel se Schalke. Ten je na programu příští čtvrtek ve zrekonstruovaných Štruncových sadech.

Viktoria Plzeň - Slask Vratislav 1:1 (0:1)
Branky: 74. Hora - 6. Diaz.
Sestava Plzně: Čech (46. Pavlík) - Rajtoral, Procházka, Čišovský (46. Ševinský), Limberský (46. Řezník) - Darida, Horváth (88. Trapp) - Petržela (46. Hora), Kolář (46. Berger), Pilař (46. Ďuriš) - Bakoš (46. Wágner). Trenér: Vrba.

Reklama