Hlavní obsah

Obrat Plzně v Teplicích rozžhavil Radu tak, že naběhl na sudího

TEPLICE

Neudržel se. Už během gólové přestřelky na Stínadlech „laškoval“ s plzeňským koučem Pavlem Vrbou, hned po závěrečném hvizdu napochodoval teplický trenér Petr Rada na plac rovnou za hlavním sudím Radkem Matějkem do středového kruhu. „Šel jsem mu jen podat ruku, nic víc,“ odmítal podezření, že by v něm emoce plály a po hektickém a hodně emotivním závěru se neovládl.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Kapitán Plzně Pavel Horváth (vlevo) si jde vyslechnout litanii kouče Teplice Petra Rady na sudího Matějka.

Článek

Rozčarování totiž vládlo na teplických Stínadlech po jarní ligové premiéře veliké. Radovi svěřenci třikrát nad obhájcem titulu vedli, pokaždé však rychle o náskok přišli a prohráli.

S přispěním sudího, o tom byli hned po závěrečném hvizdu přesvědčeni. „Podáváme proti jeho výkonu oficiální protest,“ oznamoval prakticky okamžitě po utkání teplický šéf pro komunikaci a marketing Petr Heidenreich resumé klubového vedení. „Jsem zvědav, jak tenhle výkon šéfová rozhodčích Damková zhodnotí. Nechám to na ní,“ ironicky se ušklíbl ředitel Severočechů František Hrdlička.

"Zavanuly na mě zase staré časy," diplomaticky glosoval verdikty trojice sudích.

Sporných momentů přinesla jarní ligová premiéra v Teplicích skutečně několik. Verdiktů také. Nejdiskutabilnější asi při posuzování faulu na plzeňského Pilaře, po němž Bakoš z trestného kopu potřetí srovnával skóre. „Nebudu se vyjadřovat, výkon rozhodčího je pro mě tabu a jsem dalek toho, abych se mu věnoval,“ odmítal domácí trenér Petr Rada třeba jen glosovat Matějkovy výroky a verdikty.

„Víte, jak je teplická tribuna veliká. A peněz není také nikdy dost,“ hodil dokonce v plén rozmařilý bonmot. „Chyba byla v tom, že jsme dostali čtyři góly. A doma k tomu, což je hodně,“ vytýkal svým svěřencům, že Plzeň k přestřelce doslova vybídli a ta toho využila.

Možná i o tom si se svým kolegou na lavičce Západočechů povídal, když na něho ze svého vymezeného obdélníku během zápasu dorážel. „O tom jsme nemluvili, Petr se jen ptal, jestli s ním mám problém,“ prozrazoval obsah rozpravy kouč plzeňského ob hájce titulu Pavel Vrba. „Opravdu mezi námi nic nebylo, neboť spolu vycházíme dobře a věřím, že dál vycházet budeme,“ snažil se s úsměvem ve tváři obrousit ostny a zbrzdit emoce, jež po teplickém zápase vzplály a které budou mít po teplickém protestu dohru před komisí rozhodčích.

"Paradox. První podzimní zápas jsme 4:3 vyhráli, první jarní stejným poměrem prohráli. Dostat doma čtyři branky, to je opravdu hodně a hráčům řeknu své," nechtěl se ani slovem dotknout rozhodčích zklidněný Petr Rada. "Problém byl v tom, žen jsme sice třikrát vedli, ale nikdy vedení moc dlouho neudrželi," vyčítal svým svěřencům.

Reklama

Související témata: