Hlavní obsah

Láme se liga? Sparta vyhořela v Hradci a před sebou má bitvu s Plzní

HRADEC KRÁLOVÉ

Podzim vyhráli o šest bodů, jejich luxusní náskok se však může nečekaně rychle rozdrolit. Fotbalisté Sparty v pátek večer prohráli v Hradci Králové (0:1) a tím uvedli všechny pronásledovatele do stavu zvýšené pohotovosti. Pokud Liberec o víkendu porazí Příbram a Plzeň zdolá Duklu, bude Letenským horko. A to je příští sobotu po středečním duelu reprezentace v Irsku čeká duel právě s mistrovskou Plzní...

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Zleva Miroslav Slepička a Léonard Kweuke ze Sparty po prohraném zápase v Hradci Králové.

Článek
Fotogalerie

Faktor Hradec nezvládli. Zatímco druhý Liberec „votroky“ doma v jarní premiéře porazil, Letenští na jejich hřišti stejně jako v minulé sezóně senzačně prohráli. Slovan se tak o víkendu může ke Spartě přiblížit na tři a Plzeň na sedm bodů.

Již upachtěná jarní premiéra, v níž lídr tabulky zdolal Slovácko 1:0, za moc nestála. Duel v Hradci byl z jeho strany ještě horší. „V tuto chvíli nechci dělat žádné závěry, zápas si probereme a jsme odhodláni uspět příští týden v zápase proti Plzni,“ brání se panice trenér Martin Hašek.

Vytočený však byl v Hradci pořádně. „Hráli jsme nesebevědomě a nekompaktně. Jediný, kdo hrál s přehledem a nebál se, byl Hušbauer. Jinak nikdo.“

Sparta v zimě všechny posty v sestavě zdvojila, některé až ztrojila. Jakmile však vypadli vykartovaní Matějovský s Pamičem a zraněný Krejčí, přišel malér.

„Průběh zápasu ukázal, že hráči, kteří nemohli hrát, nám chyběli všichni tři,“ mračil se Hašek.

Místo bodů jen samé ztráty

Jeho tým přitom zaznamenal další ztráty. Brzy odstoupil Kerič, o duel s Viktorií určitě přijde vyloučený Vidlička i vykartovaný Kadeřábek.

„Matějovský s Pamičem se na druhou stranu zase vrátí. Poradíme si s tím, sestava proti Plzni bude v pořádku,“ doufá Hašek.

Zatímco o dva hráče oslabená Viktoria předvedla ve čtvrtek na Schalke heroický výkon, výkony sparťanů žádné důvody k optimismu nevzbuzují. Proti Slovácku si trenér stěžoval na špatný pohyb hráčů, v Hradci to bylo podobné. „Bohužel, žádný posun k lepšímu nenastal,“ musel uznat kouč „nové“ Sparty, která jen jednou vystřelila mezi tři tyče a vůbec poprvé v sezóně ztratila body v utkání venku.

„Zaspali jsme první půli. Druhý poločas už byl lepší, jenže jsme neuhlídali jeden brejk a ten se nám vymstil. Až o deseti jsme konečně začali hrát tak, jak jsme měli hrát od začátku,“ nechápal zkušený obránce Jiří Jarošík.

Reklama

Související témata: