Hlavní obsah

Synot se dere mezi nejlepší

PRAHA

Po šestém ligovém kole měl 1. FC Synot na svém kontě tři remízy, tři prohry a byl předposlední. Teď, po sobotním vítězství nad Blšany, je pátý, jen se ztrátou dvou bodů na druhou Olomouc. Pravda, sehrál o zápas víc než některé kluby před ním i za ním, ale i tak je jisté, že bude přezimovat mezi nejlepšími. Co se tedy v tomto slováckém klubu stalo?

Foto: ČTK/Petra Mášová

Fotbalisté Synotu se dostali z předposledního místa na současné páté.

Článek

"Podařilo se nám vhodně doplnit mužstvo a měli jsme šťastnou ruku při angažování trenéra. Karel Jarolím odvádí výbornou práci," chválil prezident Synotu Miroslav Valenta.

Karel Jarolím, který se ujal mužstva po pátém kole, je zatím opatrný: "Dobré výsledky člověka těší, ale zatím není žádný důvod k jásotu, jsme teprve v polovině ligy." Ani za nic by nepřipsal zásluhy o dobré výsledky jen sobě. "Hodně nám pomohl příchod Nezmara. Honza je schopný realizovat šance, které si vytvoříme, a to mužstvu strašně pomohlo, i po psychické stránce."

Zamezit laciným gólům

Synot předvádí atraktivní útočný fotbal, střílí dost gólů. "Přešli jsme na hru se třemi obránci, občas to zkoušíme se třemi útočníky a naše střelecká produktivita je slušná," prozrazuje Jarolím. Ale aby té chvály nebylo moc, hned dodává: "Někdy dostáváme laciné branky. Na tom musíme ještě zapracovat."

Nezmar je nejlepším střelcem mužstva a branky nejen střílí, ale i připravuje. Svým důrazem a rychlým pohybem na sebe strhává pozornost soupeřových zadáků. Do Synotu přestoupil z Liberce po šestém ligovém kole.

"Když jsem odcházel z Liberce, mnoho lidí se mě ptalo, zda to necítím jako degradaci. Byl jsem přesvědčen, že jdu do ambiciózního klubu, který má předpoklady k tomu, aby šel nahoru, i když v té době byl předposlední. Potvrdilo se to," říká Jan Nezmar.

Reklama