Hlavní obsah

Liberec proti Blšanům potvrdil formu

PŘÍBRAM

Fotbalisté Liberce potvrdili v závěru sezóny solidní formu a vítězství ze Žižkova potvrdili bez větších problémů v utkání 16. kola první ligy proti Blšanům hrajícím tradičně v příbramském exilu.

Článek

"Nijak jsme soupeře nepodcenili, ale v úvodu nám chyběla finální přihrávka. Vlastně první pořádná akce skončila gólem. Hlavním protagonistou druhého poločasu byl Kisel, který gól dal a jednomu zabránil," říkal Ladislav Škorpil, trenér Liberce. Začátek vyšel jeho týmu skvěle. Pilný zastavil Polodnu, přihrál rozběhnutému Pospíšilovi, který přesprintoval Vorla a kolmicí našel nekrytého Slepičku, jehož rána skončila gólem.

Blšany si dokázaly souvisle přihrát jen na vlastní polovině, při ofenzivních atacích to byl ale v podání "domácích" jeden velký zmar. Výjimkou byla jediná situace, když ve 29. minutě Vorel poslal míč do uličky na volného Polodnu, ale Kinský skluzem nebezpečí zažehnal. Jinak byl zápas v moci Liberce. Ten měl převahu, ale s gólovými šancemi to tak valné nebylo. Po přihrávce od Pospíšila šla křížná rána Kisela těsně vedle, po trestném kopu Kolouška pak Pilný pálil ve vyložené pozici mimo.

Situace se opakovala hned po přestávce, kdy nevydařená dělovka Kisela skončila na malém vápně u nekrytého Pilného, ten se mezi tyče vůbec netrefil. Klid do libereckých řad přinesla pětašedesátá minuta, kdy Slepička prošel přes tři obránce, na velkém vápně našel Kisela a jeho neutěšená střela zapadla k tyči - 0:2. Blšany mohly vzápětí korigovat, když po rohu Devátého překonal Kinského Pleško, ale Kisel z brankové čáry míč vykopl.

Liberečtí, ač s dvoubrankovým vedením, chvílemi dělali v obraně hrubky, ale domácí je vlastní zbrklostí nebyli schopni potrestat, a když už šel Pleško sám na Kinského, pálil vedle, a tak liberecký gólman bez problémů uhlídal šesté čisté konto v sezóně. "Nezachytili jsme začátek, špatně obsazovali útočníky soupeře a nechávali jim hodně prostoru. Mohlo být rozhodnuto už po třiceti minutách. Druhý poločas byl z naší strany lepší, ale bez efektu," věděl Michal Bílek, trenér Blšan.

Chmel Blšany vs. Slovan Liberec 0:2
Branky: 12. Slepička, 65. Kisel. Rozhodčí Dvořáček, žluté karty Sýkora, Vorel, Polodna, 204 diváků, poločas 0:1.
SESTAVY
Blšany: Chvalovský - Lukáč (75. Hašek), Horáček, Šourek, Pleško (87. Sourada) - Kožíšek, Sýkora, Vorel, Devátý - Pešír, Polodna.
Liberec: Kinský - Pilný, Holeňák, Valachovič, Janů - Kisel, Langer, Koloušek, Ančic - Slepička, Pospíšil.
Výsledky dalších zápasů 16. kola:
Jablonec vs. Příbram 0:2
České Budějovice vs. Ostrava 1:1
Blšany vs. Liberec 0:2
Opava vs. Brno 4:0
Sparta vs. Teplice - neděle 15:30, přímo vysílá Nova
Zlín vs. Olomouc - pondělí 16:40, přímo vysílá Prima

Reklama

Související témata: